1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kafkas İslam Ordusu’nun Bakü Kurtuluşunun 106. Yılı

Kafkas İslam Ordusu’nun Bakü Kurtuluşunun 106. Yılı

service

Azerbaycan, 15 Eylül 1918 tarihinde Bakü’nün işgalden kurtuluşunun 106. yılı dolayısıyla önemli bir anma gerçekleştirdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Bakü’nün kurtuluşunu hatırlatarak, Türk ordusunun bu süreçteki kahramanlığını vurguladı.

Bakanlık, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Azerbaycan-Türkiye kardeşlik tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılan 15 Eylül’de, Bakü’nün işgalden kurtuluşu uğruna şehit olan tüm kardeşlerimizin aziz hatırasını minnetle anıyoruz,” ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan, 28 Mayıs 1918’de bağımsızlık ilan ettikten sonra, 4 Haziran 1918 tarihinde Osmanlı Devleti ile Batum’da bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma çerçevesinde Azerbaycan, Ermeni ve Bolşevik çetelerinin işgaline karşı Osmanlı’dan destek talep etti.

Dönemin Harbiye Nazırı Enver Paşa’nın kardeşi Nuri Paşa tarafından kurulan Kafkas İslam Ordusu, Bakü ve çevresinin kurtarılması için görevlendirildi.

Kafkas İslam Ordusu, 15 Eylül 1918’de 30 saat süren yoğun çatışmalar sonucunda Bakü’yü özgürleştirdi. Bu tarihte, halk Osmanlı askerlerini coşkuyla karşıladı ve şehirde bir geçit töreni düzenlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kafkas İslam Ordusu’nun Bakü Kurtuluşunun 106. Yılı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz