1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kamuya artık elemen alınmayacak mı? KPSS’ye hazırlananlar için açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan geldi

Kamuya artık elemen alınmayacak mı? KPSS’ye hazırlananlar için açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan geldi

featured
service

Kamuda Togg dönemi resmen başladı: Resmi Gazete’de yayımlandı

Tasarruf önlemleri çerçevesinde, kamuda makam araçları kullanımına dair düzenlemelerin olduğunu belirten Yılmaz, makam araçlarının kullanımının yasal sınırlara çekilmesinin amaçlandığını ifade etti. Böylelikle, kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Yılmaz, kamuda istihdama ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, “Kamuya eleman alınmayacak” şeklinde bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Emekli olan, vefat eden veya istifa eden personelin yerine ihtiyaç duyulduğu kadar yeni istihdamın gerçekleştirileceğini aktardı. Ancak bu sürecin, kamunun hizmetlerini aksatmadan yürütülmesi ve belirli bir dönem için sınırlı bir istihdam politikası izlenmesi gerektiğini ifade etti.

Servis uygulamalarının kaldırılması ve toplu taşıma konusundaki düzenlemelere de değinen Yılmaz, güvenlik açısından riskli bölgelerde daha kontrollü bir yaklaşım benimseneceğini belirtti. Bununla birlikte, toplu taşımanın mümkün olmadığı yerlerde mevcut servis hizmetlerinin süresinin doluncaya kadar devam edeceğini açıkladı. Kamu çalışanlarına toplu taşıma konusunda destekler sunulacağını da ifade etti.

Son olarak, birden fazla yerden maaş alan kamu görevlilerinin ücretlerine üst sınır getirilmesiyle ilgili olarak da konuşan Yılmaz, bu uygulamanın kamu kaynaklarının daha dengeli kullanılmasını amaçladığını belirtti. Bu çerçevede, özellikle kamu ortaklığı bulunan kurumlarda görev yapanların maaşlarının belli bir limit içinde tutulacağını ve bu limitin aşıldığı durumlarda ilgili tutarın genel bütçeye kaydedileceğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kamuya artık elemen alınmayacak mı? KPSS’ye hazırlananlar için açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz