1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kanada, Hindistan, Suudi Arabistan, Rusya sırada bekliyor! Kayseri’de hasat edildi, dünyadan talep yağıyor

Kanada, Hindistan, Suudi Arabistan, Rusya sırada bekliyor! Kayseri’de hasat edildi, dünyadan talep yağıyor

featured
service

Yahyalı’da yoğun bir şekilde sürdürülen elma hasadı, yerel halkın en önemli geçim kaynaklarından biri olarak öne çıkıyor. İlçedeki tarım arazilerinin %70’inde elma yetiştiriliyor. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçenin elma üretiminde Türkiye genelinde 5. sırada yer aldığını vurgulayarak, elmanın hem yerel hem de uluslararası pazarda önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

elmasının %90’ının yurt dışına ihraç edildiğini belirten Başkan Öztürk, Hindistan, Kanada, Rusya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden gelen yoğun taleplerin gurur verici olduğunu söyledi. Elmanın özellikle aroması, rengi ve lezzeti ile tercih edildiğini belirten Öztürk, “Elmada çok iyi bir yerde olduğumuzu söyleyebiliriz. 25 ülkeye ihracat yapıyoruz. Üretimde tabii yıllara göre sayı değişebiliyor. Bazen 120 bin ton, bazen 100 bin ton üretiliyor. Elmada bu yıl 80-85 bin ton rekolte bekliyoruz” dedi.

Yahyalı’da yıllar içinde tahıl üretiminden elma yetiştiriciliğine büyük bir kayış olduğunu belirten elma üreticisi Mustafa Sarıçiçek, arazilerin büyük bir kısmında artık elma tarımı yapıldığını ifade etti. Sarıçiçek, Yahyalı elmasının yüksek katma değerli bir ürün olduğunu ve bu nedenle ürünlerin büyük bölümünün ihracata yöneldiğini dile getirdi.

Yahyalı’da bulunan 8 büyük elma deposu sayesinde elmalar, depolanarak farklı ülkelere sevk ediliyor. Özellikle Katar, Kuveyt, Libya ve diğer Körfez ülkelerine yapılan ihracatlar, Türkiye ekonomisine de önemli bir girdi sağlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kanada, Hindistan, Suudi Arabistan, Rusya sırada bekliyor! Kayseri’de hasat edildi, dünyadan talep yağıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz