1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kanada’da Çevrim İçi Nefret Söylemi: Orta Doğu Kökenliler Önde

Kanada’da Çevrim İçi Nefret Söylemi: Orta Doğu Kökenliler Önde

featured
service

Kanada’da gerçekleştirilen bir anket, çevrim içi nefret söylemine maruz kalan gruplar arasında Orta Doğu kökenlilerin ilk sırada olduğunu ortaya koydu.

Toronto Metropolitan Üniversitesi’ne bağlı The Dias düşünce kuruluşu, 16 yaş ve üzerindeki 2,500 katılımcıyla yapılan anketin sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. Ankete göre, Beyaz Kanadalıların %61’i internette nefret söylemine maruz kaldıklarını belirtirken, azınlık grupların oranı %71’e yükseliyor.

Özellikle Orta Doğu kökenli Kanadalıların %92’si bu tür söylemlerle karşılaştıklarını ifade ederken, %28’i ise doğrudan hedef alındığını belirtiyor. Güney Asya kökenlilerin %75’i ve siyahi Kanadalıların %72’si de nefret içerikli söylemlerle yüzleşmektedir.

Çevrim içi nefret söyleminin temel konularında ise İsrail-Filistin çatışması %21 ile zirvede yer alırken, onu %12 ile ırkçılık ve %10 ile antisemitizm takip etmektedir. Ayrıca, eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik nefret söylemi %8 gibi bir oranla sıralamada bulunmaktadır.

Katılımcılara TikTok’un yasaklanması konusunu sorduğunda, çoğunluğun belirli kısıtlamalara destek verdiği gözlemlenmiştir. %33’lük bir kesim TikTok’un tamamen yasaklanmasını savunurken, %24’lük bir grup yalnızca küçük yaştaki çocuklar için yasak getirilmesi gerektiğini ifade etmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kanada’da Çevrim İçi Nefret Söylemi: Orta Doğu Kökenliler Önde
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz