1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kar geliyor!… Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul dikkat: Tarih verildi

Kar geliyor!… Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul dikkat: Tarih verildi

featured
service

Havaların soğumasıyla Türkiye’de kombiler açıldı. Soğuk havanın etkisiyle kar yağışı beklenen bölgeler paylaşıldı. Meteoroloji tahminlerinden yola çıkarak Edirne, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul için uyarılar yapıldı. Kar yağışı geliyor…

Kasım ayının ilk haftasında Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Sosyal medyada yaptığı meteorolojik tahminlerle tanınan Orçun Bostancı, GFS (Global Forecast System) verilerini değerlendirerek Trakya’da yoğun kar yağışı ve Batı bölgelerde kuvvetli sağanak yağış ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Meteoroloji haritalarına göre Balkanlar’dan gelen bu soğuk hava dalgası, Trakya’da kar yağışına yol açarken, özellikle Batı bölgelerde uzun süredir devam eden kuraklık sona erebilir. Trakya bölgesinde kar yağışının etkili olması beklenirken, diğer Batı bölgelerinde de kuvvetli sağanak yağışlar görülecek. Bu erken gelen kar ve yağışlar, mevsim normallerine göre oldukça erken bir kış başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

GFS tahminlerine göre, özellikle Trakya’da kar yağışı beklentisi dikkat çekiyor. Bu soğuk hava dalgasıyla birlikte kar yağışının yoğun olması, bölgede kış koşullarının erken başlayacağı anlamına geliyor. Ayrıca Batı bölgelerde sağanak yağışların etkili olmasıyla birlikte, uzun süredir kuraklık yaşayan bu bölgelerde su seviyelerinin artması bekleniyor.

1489d190-0da0-40eb-a539-4f27fe469acc.jpg

Bu yıl kış mevsiminin beklenenden daha erken gelmesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına inmesi ve yağışlı havanın etkili olması, birçok bölgede kış hazırlıklarının hızlanmasına neden olacak gibi görünüyor. Orçun Bostancı’nın tahminlerine göre, Kasım başındaki bu soğuk hava dalgası, önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde kış koşullarının kendini hissettirmeye başlayacağına işaret ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kar geliyor!… Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul dikkat: Tarih verildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz