1. Haberler
  2. Gündem
  3. Karabağ’daki Antiterör Operasyonu: 1 Yıl Değerlendirmesi

Karabağ’daki Antiterör Operasyonu: 1 Yıl Değerlendirmesi

service

Ruslan Rehimov – Azerbaycan ordusunun Karabağ’da anayasal düzeni yeniden tesis etmek amacıyla gerçekleştirdiği antiterör operasyonunun üzerinden bir yıl geçti.

1 yıl önce bugün, Azerbaycan ordusu, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerinin etkisiz hale getirilmesi, askeri altyapılarının yok edilmesi, sivil halkın güvenliğinin sağlanması ve anayasal düzenin yeniden kurulması amacıyla bir operasyon başlattı. Yaklaşık 24 saat süren bu operasyon esnasında, Ermeni güçlerin mevzi ve ateş noktaları, yüksek hassasiyetli silahlarla imha edildi.

Operasyon sonucunda, yasadışı Ermeni silahlı güçler silah bırakmak zorunda kaldı ve Karabağ’daki sözde Ermeni yönetimi kendini feshetti. İşgal altındaki Hankendi ile Hocalı, Hocavend ve Ağdere, Azerbaycan’ın kontrolü altına geçti. Böylece ülke genelinde egemenlik ve anayasal düzen tesis edilmiş oldu.

Azerbaycan, Karabağ’daki Ermeni nüfusu için entegrasyon çağrısında bulunarak bölgeye insani yardım malzemeleri gönderdi. Ayrıca, Hankendi ve diğer şehirlerin elektrik altyapısı Ermenistan’dan ayrılarak Azerbaycan’a bağlandı.

Azerbaycan’ın “vatandaşlık kabul ederek diğer Azerbaycan vatandaşlarıyla eşit haklara sahip olma” önerilerine rağmen, bölgedeki Ermeni nüfusun büyük bir kısmı Azerbaycan’ı terk ederek Ermenistan’a göç etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karabağ’daki Antiterör Operasyonu: 1 Yıl Değerlendirmesi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz