1. Haberler
  2. Gündem
  3. Karadeniz’e Türkiye’nin her yerinden akın var! Namını duyanlar soluğu orada alıyor: Güzelliği hayran bıraktı

Karadeniz’e Türkiye’nin her yerinden akın var! Namını duyanlar soluğu orada alıyor: Güzelliği hayran bıraktı

featured
service

Düzköy ilçesinde, deniz seviyesinden 1050 metre yükseklikte konumlanan Çal Mağarası, 8 milyon yıl içinde oluştuğu tahmin edilen sarkıt ve dikitleri, derin şelaleleri ve göletleri ile adeta yer altında bir doğa harikası sunuyor. Mağara içerisinde yer alan dere, mevsimsel olarak derinliği değişen su yoluyla ziyaretçilere benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Mağaranın 400 metrelik yürüyüş yolu üzerinde yer alan göl ve çağlayanlar da ziyaretçilere göz kamaştıran manzaralar sunuyor.

Çal Mağarası, yaklaşık 23 yıldır bölge turizmine önemli katkı sağlamakta olup, ocak-nisan döneminde 12 bin 785 yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptı. Mağara içerisinde bulunan kafe ve restoranlar, özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistler için de popüler bir durak haline geldi.

Dünyanın en uzun mağaralarından biri olan Çal Mağarası, henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş olan 8 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Mağara içerisinde gezilebilen bölüm ise yaklaşık 1 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Ziyaretçilerin sağlıklı bir şekilde mağarayı gezebilmeleri için çeşitli iyileştirme çalışmaları da devam ediyor.

Çal Mağarası Nerede? Çal Mağarası'na Nasıl Gidilir? Çal Mağarası Hakkında Bilinmesi Gerekenler - Seyahat Haberleri

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) katkılarıyla 2024 turizm sezonuna güzel bir başlangıç yapıldığını belirtti. Ayasofya, Sümela Manastırı ve Uzungöl gibi bölgenin diğer turistik noktalarıyla birlikte Çal Mağarası, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Trabzon'un Çal Mağarası dünya turizmine hazırlanıyor - Son Dakika Haberleri İnternet

Çal Mağarası’nın ziyaretçi sayısında geçen yıla göre %26’lık bir artış gözlemlendi. Mağara, özellikle yağmurlu ve sisli havalarda daha fazla ilgi görmekte olup, yeni turizm sezonunda da bu ilginin artarak devam etmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karadeniz’e Türkiye’nin her yerinden akın var! Namını duyanlar soluğu orada alıyor: Güzelliği hayran bıraktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz