1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kaş Marina için bir garip oylama: CHP’liler itiraz etti, CHP’liler onay verdi

Kaş Marina için bir garip oylama: CHP’liler itiraz etti, CHP’liler onay verdi

featured
service

Kaş Belediye Meclisi’nde iki kere yalanlanan Kaş Yat Limanı imar tasarıyı farklılığı, daha sonra davranış değiştiren Milliyetçi Hareket Partisi’li Meclis abonelerinin yardımıyla kabul edilmişti. Marinanın konaklama kapasitesinin iki katına çıkartılıp, kuruluşa kafe ve lokanta birimlerinin ilave edilmesini öngören proje, bazı sivil toplum teşkilatları, bölge uysalları ve etraf aktivistleri cephesinde tepkiyle karşılandı. Etraf ve Şehircilik Bakanlığı’na ve Antalya Megakent Belediyesi’ne müracaat eterek tasarıya itiraz edeceklerini açıklayan Kaş Etraf ve Kültür Derneği, ‘Kaş Yat Limanı’na otel, ticari alan ve SPA projesine hayır’ ismi altında bir de imza kampanyası başlattı. “Kaş’taki CHP’li abonelerin yat limanında yapılaşma yükünü artıracağı için karşı durduğu tasarıya Megakent Belediyesi’ndeki CHP’li aboneler neden onay verdi?” suali kamuoyunda geniş yankı bulurken, Antalya Megakent Belediyesi, bir imar dosyasıyla daha münakaşaların odağına oturdu.

Antalya Megakent Belediyesi İmar ve Bayındırlık Kurulu Başkanı CHP’li Mithat Aras, Etraf Şehircilik ve İklim Farklılığı Bakanlığı’ndan gelen projeyle alakalı verdikleri kararın bahanesini şu laflarla anlattı: “Bakanlık bize bu mevzuda görüş soruyor. Başka Bir Deyişle bizim verdiğimiz karar yalnızca Kaş Marina’nın genişletilmesi projesinin tasarıya uygunluğuyla alakalı bir görüş kalitesinde. Biz komitede projeye onay vererek, bu projenin teknik olarak doğru olduğunu, bir kasveti olmadığını söyledik. İlçe meclislerinde bu cins mevzulara politik açıdan bakılıyor ama biz hukukun izin verdiği kaideler çerçevesinde teknik bir değerlendirme yapmak gidişatındayız, misyonumuz bu. İhtisas komiteleri olarak biz sorunları teknik ebadıyla ele alıyoruz ancak mevzunun politik ebadını Meclis takdir eder.”

Projenin ilçe belediyesinden gelen ilk halini kaideye uygun hazırlanmadığı için yalanladıklarını belirten Aras, revizyondan sonra tasarının noksanlarının giderildiğini, bu yeni haline onay verdiklerini söyledi: “Başkanın takdirinde mevzu Meclis gündemine kazançsa ve politik olarak değişik bir yol izlenirse biz de o karara uygun hareket ederiz. Projenin Meclis’e ilk gelen halinde mesele vardı. Yüzde 10 emsalle ek yapılaşma öngörülüyordu ve bu, kanunen izin verilecek yapılaşma hudutları içinde değildi. O surattan ret vermiştik. Ancak tasarının revize edilmiş halinde lüzumlu tertip etmeler yapılmış, yapılaşma legal hududa çekilmiş. Şu anki projede teknik olarak bir mesele yok. Bakanlık’tan arz edilen görüşe bu bakış açısıyla ‘uygun’ diye cevap verdik. Ama bu, son bir karar değildir. Siyaset yalanlarsa biz de yalanlarız. Bunu grup kararı tanımlar.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaş Marina için bir garip oylama: CHP’liler itiraz etti, CHP’liler onay verdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz