1. Haberler
  2. Gündem
  3. Katar’da TCG Kuşadası ve TCG Kumkale Gemilerinin Görevlendirilme Töreni

Katar’da TCG Kuşadası ve TCG Kumkale Gemilerinin Görevlendirilme Töreni

featured
service

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü’nde, TCG Kuşadası ve TCG Kumkale gemilerinin Katar Türk Deniz Unsur Komutanlığı emrinde görevlendirilmesi için özel bir tören düzenlendi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Katılımcılara, gemilerin tarihçesi ve konuşlanma detayları hakkında bilgi verildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, konuşmasında Türk Deniz Kuvvetlerinin küresel tehlikeleri bertaraf etme ve Türkiye’nin deniz haklarını koruma konusunda büyük bir azim içinde olduğunu belirtti. Tatlıoğlu, “Deniz Kuvvetlerimiz, mavi vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi korumaya devam etmektedir,” dedi.

Tatlıoğlu, Türkiye’nin birbirine sıkı bağlarla bağlı olduğu dost ülke Katar ile bölgede barış ve huzurun sağlanmasına olan katkılarının önemine vurgu yaptı.

Tatlıoğlu, Türkiye-Katar askeri ilişkileri çerçevesinde, Katar’daki Deniz Unsur Komutanlığı’na bağlı TCG Kuşadası ve TCG Kumkale gemilerinin bu ilişkileri daha da güçlendireceğini ifade etti. “Bu kuvvetin bölgesel güvenlik üzerinde olumlu etkileri olacaktır,” şeklinde konuştu.

TCG Kuşadası Komutanı Üsteğmen Fatih Efe, gemilerin Katar’daki konuşlamasını, iki ülkenin dostluk ve kardeşlik bağlarının bir göstergesi olarak nitelendirdi. Efe, “Bu gemiler bölgesel istikrarın korunmasına katkı sağlayacaktır,” dedi.

Konuşmaların ardından, Oramiral Tatlıoğlu, gemi personeliyle fotoğraf çektirdi ve başarı dileklerinde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Katar’da TCG Kuşadası ve TCG Kumkale Gemilerinin Görevlendirilme Töreni
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz