1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kayıp şehidin kemikleri 60 yıl sonra bulundu: Törenle toprağa verildi

Kayıp şehidin kemikleri 60 yıl sonra bulundu: Törenle toprağa verildi

featured
service

Kayıp Şahıslar Komitesinin (KŞK) Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kontrol edilen ara bölgedeki Truilli köyünde yaptığı kazı çalışmalarında bulunan ve kimlik tespiti yapılan Salih için, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) askeri tören düzenlendi.

Tuzla’da gerçekleştirilen askeri törene, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, şehidin yakınları ve diğer yetkililer katıldı. Saygı duruşu ve top atışıyla başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından, şehidin kemik kalıntılarının defni yapıldı.

Şehit Eşref Salih’in tabutundaki Türk ve KKTC bayrakları Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından yakınlarına teslim edildi.

Tören sırasında, şehit Eşref Salih’in tabutundaki Türk ve KKTC bayrakları Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından yakınlarına teslim edildi. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tatar, şehit Salih’in anısını yaşatmanın önemine vurgu yaptı. Tatar, “60 yıl geçmiş olabilir ama o, bizim yüreğimizdedir. O, bizim gönlümüzdedir. O, bu topraklar için şehit düşmüştür. O, Rum-Yunan mezaliminin Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak için Kıbrıs Türk halkına acımasız saldırıları neticesinde şehit düşen masum bir insanımızdır,” ifadelerini kullandı.

9549699.jpg

Konuşmasında, şehit Eşref Salih’e bir kez daha rahmet dileyen Tatar, devletin 60 yıl sonra bile olsa şehidi için gereğini yaptığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kayıp şehidin kemikleri 60 yıl sonra bulundu: Törenle toprağa verildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz