Kayısı üreticisi havuzuna bakınca gözlerine inanamadı! 5 değil 10 değil 25 tane… Bir tanesi bile zor bulurken…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde kayısı üreticiliği yapan İlhan Dursun, bahçesinde bulunan havuza baktığında tam 25 tane Anadolu semenderi ile karşı karşıya kaldı. Nesli tükenme tehlikesi altında olan Anadolu semenderlerinin yeniden doğaya dönmüş olması ise herkesi sevindirdi.

Zehirsiz olan Anadolu semenderlerinin 25 tanesinin bir arada olması ise büyük bir şaşkınlıkla karşılandı. Aynı zamanda Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı da olan İlhan Dursun, “Tesadüfen havuza su vermek istediğim esnada 25‘in üzerinde semender çıktı. Muhtemelen burada üremiş ve çoğalmışlar. Nasıl beslendiklerini bilemediğimiz için havuzu da kullanamıyoruz. Bazen tahliye borusundan çıkıp geri dönüyorlar. Bulundukları yeri nemlendirdim, bakalım ne yapmak gerekir bilmiyoruz. Muhtemelen tekrar tahliye borusundan doğaya gideceklerdir diye düşünüyorum” sözlerini vurguladı.

Türkiye’de birçok kişi tarafından Anadolu semenderi olarak bilinen sarı benekli semenderlerin siyah renkleri ve üzerindeki sarı benekleri oldukça dikkat çekiyor. Boyları yaklaşık olarak 10-15 santimetre arasında değişiklik gösteren Anadolu semenderleri orman çalılıkları virgülü su kenarları, taşlık ve kayalık alanlarda yaşamını sürdürmektedir. Nesli tükenme tehlikesi altında olan bu canlıların yeniden görülmesi ise büyük bir sevinçle karşılandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kayısı üreticisi havuzuna bakınca gözlerine inanamadı! 5 değil 10 değil 25 tane… Bir tanesi bile zor bulurken…

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz