1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kazdağları’na Girişler Yasaklandı

Kazdağları’na Girişler Yasaklandı

featured
service

Doğa Koruma ve Milli Parklar Balıkesir Şube Müdürlüğü’nün açıklamasında Balıkesir İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun aldığı karar hatırlatılarak, Kazdağları Milli Parkı’nın 31 Ekim’e kadar girişe kapatıldığı açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) de son hava raporlarında orman yangınları bakımından son derece elverişli kritik bir haftaya girildiğine dikkat çekerek, Balıkesir’in en fazla orman yangını riski bulunan 10 ilden biri olduğunu işaret etmişti.

Açıklamada, birkaç gün hava sıcaklıkların 35 derece ve üzerinde seyredeceği, havadaki nemin yüzde 30’un altında kalacağı bildirildi.

Kurumun açıklamasında “Rüzgarların poyraz şeklinde kuzeydoğudan saatte 30 kilometre ve üzerinde esecek olması, orman yangınları açısından son derece riskli bir durumun oluşması nedeniyle Milli Park içinde bulunan Yaylatepe çadırlı kamp alanı ve Altınoluk cam seyir terasındaki izinli işletme alanları ile buraya ulaşımı sağlayan yol güzergahları hariç olmak üzere Milli Park’a her türlü giriş ve çıkışlar, 31 Ekim tarihine kadar yasaklanmıştır” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kazdağları’na Girişler Yasaklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz