1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor! Artık o binalar da sigorta kapsamında…

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor! Artık o binalar da sigorta kapsamında…

featured
service

SEDDK’nın açıklamasına göre, bina tamamlama sigortasının kapsamı genişletilerek, ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ek olarak, 6 Şubat depremi sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm projeleri ve diğer tüm inşaat projeleri de bu sigorta kapsamına alındı. Bu değişiklikle birlikte, sadece tüketiciler değil, arsa sahipleri de müteahhitlerden bina tamamlama sigortası talep edebilecekler. Böylelikle, hem bireysel konut alıcıları hem de arsa sahipleri, inşaat projelerinin tamamlanmaması durumunda daha güçlü bir korumaya sahip olacaklar.

Bina tamamlama sigortası, müteahhidin iflası, ölümü veya konutu teslim tarihinden itibaren 12 ay içinde teslim edememesi durumlarını teminat altına alıyor. Bu kapsam, mevzuata veya ruhsatlı projeye aykırı işlemleri de içeriyor ve arsa sahipleri ile tüketicilere sağlanan koruma güçlendiriliyor. Konutun sigorta şirketi tarafından tamamlanması durumunda ise sigorta şirketi, gecikme süresince hak sahiplerine emsal kira ödemesi yapacak. Bu düzenleme, hak sahiplerinin mağduriyetlerini önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor.

SEDDK’nın açıklamasında, bina tamamlama sigortasının hem satıcı/müteahhit hem de hak sahiplerinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandığı belirtildi. Bu sigorta sayesinde satıcı/müteahhitler, banka kredisi kullanmadan ve teminat mektubuna başvurmadan yasal olarak sunmaları gereken teminata ulaşabilecekler. Bu da finansal bir alternatif yaratarak müteahhitlerin işlerini daha kolay yürütebilmelerini sağlayacak.

Sigorta şirketlerinin satıcı/müteahhit üzerinde yapacağı risk değerlendirmesi ile projeye idari, teknik ve finansal risk denetimi sağlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor! Artık o binalar da sigorta kapsamında…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz