Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor! Yıkım kararını duymadan eviniz yıkılabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öncelikle, artık riskli bina kararlarıyla ilgili toplantı zorunluluğu kaldırıldı. Yüzde 51 çoğunlukla alınan kararlar doğrultusunda, kararın diğer maliklere bildirilmesi için toplantı yapılmasına gerek yok. Buna göre, kararlar binanın asılı olduğu yerde 15 gün süreyle ilan edilecek ve e-devlet üzerinden de bildirim yapılacak. Bu süreç içinde yapılmayan itirazlar geçersiz sayılacak.

Tahliye süreleri de yeniden düzenlendi. Artık riskli bina kararının asıldığı tarihten itibaren en fazla 90 gün içinde tahliye işlemlerinin tamamlanması gerekecek. Önceki sürelerde olduğu gibi uzun süreli ikamet adresine tebligat yapılması zorunluluğu da kaldırıldı. Tebligatlar e-devlet ve muhtarlık üzerinden yapılacak, bu da hak sahiplerinin düzenli olarak bu platformları kontrol etmelerini gerektirecek.

Dünya’dan Hamide Hangül’ün haberine göre; Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel, yeni düzenlemelerin kentsel dönüşüm sürecinde hızlanma sağlayacağını belirtti. Ancak, uzlaşma sağlanmadan yapılan kararların, dava süreçlerini artırabileceği uyarısında bulundu. Özellikle uzlaşma toplantılarına katılmayanların hak kaybına uğrayabileceğini vurguladı.

Yeni yönetmeliklerle birlikte, riskli yapı tespiti ve bu yapıların dönüşüm sürecinde maliklere yönelik bildirimlerin nasıl yapılacağı da netleşmiş durumda. Artık bu süreçlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor. Ancak vatandaşların e-devlet ve muhtarlık gibi platformları düzenli olarak kontrol etmeleri, süreçten haberdar olmaları ve haklarını korumaları önem arz ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor! Yıkım kararını duymadan eviniz yıkılabilir

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz