1. Haberler
  2. Gündem
  3. Keşmir Sömürü Günü Anma Etkinliği Ankara’da Gerçekleşti

Keşmir Sömürü Günü Anma Etkinliği Ankara’da Gerçekleşti

featured
service

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği, Hindistan yönetimindeki Cammu Keşmir bölgesinin özel statüsünün kaldırılmasının 5. yılı münasebetiyle bir anma etkinliği düzenledi.

Bu önemli etkinlik, Büyükelçi Yusuf Cüneyd’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Etkinliğe Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ali Şahin, AK Parti milletvekilleri Burhan Kayatürk ve diğer davetliler katıldı. Etkinlik, bir dua ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Büyükelçi Cüneyd, katılımcılara teşekkür ederek, 5 Ağustos 2019’da Hindistan’ın Cammu Keşmir’in özel statüsünü kaldırdığını hatırlattı. Cüneyd, bu etkinliğin bölge halkıyla dayanışmayı göstermek amacıyla düzenlendiğini belirtti. Ayrıca, “Bugün burada gördüğümüz muazzam empati hem yürek parçalayıcı hem de iç ısıtıcıdır” ifadelerini kullandı.

Cüneyd, Cammu Keşmir meselesinin Birleşmiş Milletler’in gündeminde yer alan en eski anlaşmazlıklardan biri olduğunu vurgulayarak, bölge halkının temel hak ve özgürlüklerinden mahrum kaldığını ifade etti. Meseleye uluslararası meşruiyet perspektifinden yaklaşılması gerektiğini kaydetti.

Milletvekili Ali Şahin, etkinlikten memnuniyet duyduğunu söyleyerek, Güney Asya’da barış ve istikrarın dünya için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Şahin, Türkiye’nin Pakistan’ın barış çabalarını destekleme kararlılığını yineleyerek hakkaniyetli bir çözüm için diyalog çağrısında bulundu.

Diğer bir milletvekili Burhan Kayatürk de Türkiye’nin Keşmir ve Filistin gibi hassas meselelerdeki desteğini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyu uluslararası platformlarda sürekli gündeme getirdiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Keşmir Sömürü Günü Anma Etkinliği Ankara’da Gerçekleşti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz