Kiralarda zam sınırı kalktı: Uzman isimden açıklama geldi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emlakçılar, arz-talep dengesinde bir sorun olmadığını, ancak kira fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu belirtiyor. “Kiracıların çoğu endişeli. Yüksek kira zamlarını karşılayamayacak kiracılar ev arayışına başladı,” diyen emlakçılar, kiracıların bu dönemde büyük bir mali sıkıntı içinde olduklarını vurguladı.

Yeni dönemde kira artış oranı yüzde 65 olarak belirlendi. Bu artış, Tüketici Fiyat Endeksi’ne (TÜFE) göre ayarlanacak. Ancak bu oran, kiracıların mali yükünü daha da artırıyor ve yeni bir endişe kaynağı oluşturuyor.

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, geçen yıla göre kiraların yüzde 5-10 arasında düştüğünü belirterek, “Vatandaşlar oturduğu semti değiştirmek istemiyor. Ancak uygun fiyatlı ev bulamıyor,” dedi. Taylan, arz-talep dengesinde sorun olmadığını, fakat kira fiyatlarının yüksek olduğunu vurguladı.

Taylan, kiraların düşmesi için devletin piyasaya daha fazla satılık ve kiralık konut arz etmesi gerektiğini belirtti. “Kiracılar ev sahipleri ile anlaşamadığında uygun fiyatlı ev bulmak zorlaşıyor. Kiraların düşmesi için devlet müdahalesi gerekli,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kiralarda zam sınırı kalktı: Uzman isimden açıklama geldi!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz