1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kirasını ödeyemeyen emekliler oraya başvuruyor! ‘Belediyeler bunu zorunlu yapsın’ talebi

Kirasını ödeyemeyen emekliler oraya başvuruyor! ‘Belediyeler bunu zorunlu yapsın’ talebi

featured
service

Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, emeklilerin aldıkları maaşlarla geçinemediğini ve ciddi anlamda barınma sorunu yaşadıklarını belirtti.

24 Saat Gazetesi’nden Nihal Alp’in haberine göre, emeklilerin geçinemediğini ifade eden Muhsin Dilbaz, açıklamasında şunları söyledi:

“Emeklinin problemleri büyük. Emekli dertli, emekli üzüntülü. Emekli kızgın ama her geçen gün de dertleri biraz daha artmaktadır. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, geçenlerde şöyle bir açıklamaları bizi üzdü. 22 yıldır başkaları varmış gibi.

Bugün buğdayı bile ithal eder durumdayız. Sanayicimiz şikayetçi. Girdi maliyetleri o kadar yüksek ki karşılayamıyoruz diyor. Emekliye 25 bin lira vermekle sorun çözülmez diyorlar. 50 bin lira bile versen sorunlar çözülmez.

Çünkü 50 bin lira vermiş olsanız enflasyonu öyle bir körükleyeceksiniz ki 50 bin lira yarın en düşük emekli aylığı olacak. Onlar bile yeterli değil. Bugün bu sorunları körükleyen hükümetin kendisidir. Çünkü devletin bütün kaynaklarını yok etmişlerdir.

Artık devlet garantör olmaktan çıkmış, özel sektör tamamen tekelci durumdadır ama onu bile artık özel sektör karşılayamıyor. Çünkü maliyetler öyle artı ki bunun çaresini de emekliden kısarak yapmaya çalışıyorlar.

Dolaysıyla emekli gerçekten zor durumdadır. Emeklilerin talepleri maaşların uygun düzeylere çekilmesi. Emekliler ödedikleri primin karşılığını istemektedir. Emekli geçmişte 25-45 yıl arası çalışmış, primlerini, vergileri düzenli ödemiş.

En düşük emekli maaşını 12 bin 500 lira yapmakla emekliye ‘yaşama öl’ diyorsunuz. Emekli yaşamakta zorluk çekiyor. Hatta yaşamını çocuklarının destekleriyle sürdürülebiliyorlar. Görüyoruz ki hükümetin emekliye çare bulacak hiçbir önerisi yoktur. Bizi karşımızda dinleyecek bir hükümet bulamıyoruz.”

Kirasını ödeyemeyen emeklilerin bakım ve huzurevlerine yöneldiğini söyleyen Muhsin Dilbaz, şöyle konuştu:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kirasını ödeyemeyen emekliler oraya başvuruyor! ‘Belediyeler bunu zorunlu yapsın’ talebi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz