1. Haberler
  2. Gündem
  3. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, ‘Sıfır Asker’ Yaklaşımını Redetti

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, ‘Sıfır Asker’ Yaklaşımını Redetti

featured
service

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze’deki son gelişmelerin ardından Kıbrıs’ta herhangi bir anlaşmanın, yalnızca iki devlet işbirliği çerçevesinde olabileceğini ifade etti. Tatar, “Gazze’yi gördükten sonra, ‘sıfır asker’ yaklaşımını asla kabul etmeyiz.” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonu’nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul eden Tatar, müzakerelere Rumlar ile oturmayacaklarının altını çizdi. Ayrıca, Türkiye’nin Kıbrıs’taki garantörlüğünün tarihsel ve hukuki bir hak olduğunu belirtti.

Tatar, Rumların, Kıbrıs’tan Türk askerinin çekilmesi ve garantörlüğün kaldırılması taleplerinin gerçekçi olmadığının altını çizerek, Crans-Montana müzakerelerine geri dönmeyi düşünmediklerini söyledi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümüne de değinen Tatar, Yunanistan’daki askeri cunta döneminin Kıbrıs’ta bir işgale yol açtığını ve Türk askerinin 50 yıl önce bu durumu sonlandırdığını belirtti. Ayrıca, KKTC ekonomisinin gelişimi için TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Kıbrıs konusunda her zaman stratejik planlar çerçevesinde hareket ettiğini ifade etti. Ayrıca, KKTC’nin ekonomik kalkınması için projeler geliştirdiklerini ve Güzelyurt’ta yapılacak soğuk hava deposunun narenciye ürünlerinin katma değerini artıracağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, ‘Sıfır Asker’ Yaklaşımını Redetti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz