1. Haberler
  2. Gündem
  3. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan ‘Famagusta’ Dizisine Sert Tepki

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan ‘Famagusta’ Dizisine Sert Tepki

service

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dijital platformda yayımlanması planlanan ‘Famagusta’ dizisine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Tatar, Türk askerinin ‘işgalci’ olarak gösterildiği bu yapımın tarihi gerçeklerle çelişkili olduğunu vurguladı.

Tatar, 20 Eylül’de yayınlanması beklenen dizinin Kıbrıs meselesini 1974’te başlayan bir sorun olarak sunduğunu öne sürdü. AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Kara propagandayla Kıbrıs Türkü’ne bir haksızlık daha yapmalarını asla tasvip etmiyorum,” dedi.

Bu tür bir diziye uluslararası düzeyde bir platformun ev sahipliği yapmasını eleştiren Tatar, “Netflix gibi bir platformun, gerçekleri görmesi gerektiğini düşünüyorum,” diyerek bu durumu düşündürücü bulduğunu ifade etti.

Tatar, Kıbrıs Türkü’nün tarihinin silah zoruyla yok sayıldığını ve 1950’lerde başlayan Kıbrıs meselesinin arka planını hatırlatarak, “Kıbrıs Türkü’ne karşı defalarca katliam yapıldı. Bu olayların hepsi dünya tarafından izlendi” dedi.

Dizinin her iki tarafın perspektifini yansıtacak şekilde yapılmasını isteyen Tatar, Türk dizi yapımcılarının bu konuda dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türk dizilerinin uluslararası platformlarda yüksek reyting aldığını kaydetti.

Sonuç olarak, Tatar, Türk tarihi ve mücadelesinin doğru yansıtılması gerektiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konuda kendilerine büyük destek sağladığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan ‘Famagusta’ Dizisine Sert Tepki
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz