1. Haberler
  2. Gündem
  3. KKTC’nin 1 Ağustos Direniş Bayramı Ankara’da Coşkuyla Kutlandı

KKTC’nin 1 Ağustos Direniş Bayramı Ankara’da Coşkuyla Kutlandı

featured
service

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) “1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı”, Türkiye’nin başkenti Ankara’da düzenlenen özel bir törenle kutlandı. Etkinlik, Gazi Orduevi’nde gerçekleştirildi ve birçok önemli misafiri ağırladı.

Törene Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Azerbaycan Büyükelçisi Reşad Memmedov, KKTC’nin Askeri Ataşesi Piyade Kurmay Albay Mahmut Gergin ile kuvvet komutanları ve yabancı misyon temsilcileri katıldı. Ayrıca çok sayıda davetli bu anlamlı gün için bir araya geldi.

Tören, şehitlere saygı duruşu ile başladı. Ardından İstiklal Marşı ve Mücahitler Marşı okundu. Burada bir konuşma yapan Albay Mahmut Gergin, 1 Ağustos’un tarihsel önemine vurgu yaparak, 1571 yılında Kıbrıs Adası’nın Osmanlı tarafından fethedilmesinin Türk milleti için önemli bir dönüm noktası olduğunu hatırlattı.

Gergin, Osmanlı döneminde adanın uzun yıllar barış içinde yönetildiğini belirtti ve 1950’li yıllarda EOKA örgütü karşısında direnişin şart olduğunu ifade etti. Bu bağlamda, 1 Ağustos 1958’de Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kurulduğunu söyledi. 20 Temmuz 1974’te Türkiye’nin Kıbrıs’a barış getirdiğini vurguladı.

“1 Ağustos, Türk milletinin ve devlete bağlılığın simgesi olan KKTC’nin varoluş tarihinin önemli bir günüdür. Bu gün, Türklüğün Kıbrıs’taki kalıcılığının mührünün vurulduğu bir tarihtir. Kutlu olsun” diyen Gergin, katılımcılara teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KKTC’nin 1 Ağustos Direniş Bayramı Ankara’da Coşkuyla Kutlandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz