Kobanê Davası: Yurtdışında iken, aslında olmayan olayı örgütlemekle suçlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre, tutuklu bulunan Sabahat Tuncel, Ayla Akat Ata ile bir çok siyasetçi ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bulunduğu Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden bağlandı. Duruşmaya Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri ile çok sayıda kişi izleyici olarak katıldı.

Duruşmada söz alan ve tutuksuz yargılanan Gülfer Akkaya, kendisine yönelik suçlamalara tepki gösterdi. Akkaya, mütalaayı “fantastik kurgu” olarak değerlendirdi. İddia makamının hazırladığı mütalaada yer alan ifadelere işaret eden Akkaya, bu ifadelerle mahkemenin yanıltılmaya çalışıldığını söyledi. Mütalaada yer alan HTS kayıtlarına dikkat çeken Akkaya, HTS kaydının İstanbul’da göründüğünü ve o esnada havalimanında olduğunu ancak mütalaada “Pendik olayları” şeklinde tabir edilen olaylarla ilişkilendirildiğini, olayların ne olduğuna dair bir bilginin ise yer almadığını söyledi. Akkaya, “Pendik’te olay olmamış, ama olay olmuş gibi gösterilmiş ve olay sırasında orada imişim. Bu olayların 7 Ekim’de olduğunu söyleniyor. Ancak ben 6 Ekim’de Sabiha Gökçen’deydim. Ancak bir gün sonra olduğu iddia edilen olaylara katıldığım söyleniyor. Ayrıca iddianamede Pendik olayları diye bir olay yok. Bu olmayan olayları örgütlediğim söyleniyor” dedi.

Akkaya, “İddia makamı çok önemli bir şey bulmuş havası yaratmaya çalışmıştır. Google aramaları ile hazırlanmış bu mütalaayı çürüteceğim. Bu mütalaa hukuki değil, siyasidir” diye konuştu.

Mütalaada yer alan bir röportaj nedeniyle “nefret suçu” işlediği iddiasının yer aldığını da paylaşan Akkaya, bu güne kadar yüzlerce röportaj verdiğini ve haftalık yazılar yazdığını ancak bu güne değin nefret suçu işleyecek bir yazı yazmadığını vurguladı. Aleviler ile ilgili yazılar yazdığını dile getiren Akkaya, “Diyelim ki bu yazılarda nefrete dair ifadeler kullandım. Peki, bu dava ile ilgisi ne?” diye sordu. 

“Mütalaada bahsedilen Gülfer Akkaya ile buradaki Gülfer Akkaya ben değilim” diyerek, sözlerini sürdüren Akkaya, “İddia makamı bula bula bir röportajı bulmuş. Google’de adımı soyadımı yazmış, bir araştırma yapmış. İddia ile hiç alakası olmayan bu röportajı bulmuş ve burada koymuş. Bu suçluluğumun değil, suçsuzluğumun kanıtıdır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kobanê Davası: Yurtdışında iken, aslında olmayan olayı örgütlemekle suçlandı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz