1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kolombiya’da Türkiye varışlı 6 tonun üzerinde kokain ele geçirildi; büyük sevkiyat denemelerinde tek bir tutuklama bile yapılmadı!

Kolombiya’da Türkiye varışlı 6 tonun üzerinde kokain ele geçirildi; büyük sevkiyat denemelerinde tek bir tutuklama bile yapılmadı!

featured
service

Amerika’nın Sesi (VOA) Türkçe’den Mustafa Özdemir’in haberine göre, Kolombiya Narkotikle Mücadele Birimi’nden (Diran) doğrudan edinilen veriler, 2020’den bu yana Türkiye’ye gönderilmek istenirken Kolombiya liman ve havaalanlarında ele geçirilen kokain miktarının 6 tonun üzerinde olduğunu gösterdi. Kolombiya’dan doğrudan Türkiye’ye kokain kaçakçılığı vakaları sık olmasa da iki ülkenin narkotik ekiplerinin, son bir ayda Türkiye’ye gönderilmek istenirken ya da Türkiye limanlarında ele geçirdiği kokain miktarı yarım tonun üzerine çıktı.

Diran’ın VOA Türkçe’ye gönderdiği verilerde dikkat çeken detaylardan biri de gözaltı ve tutuklama vakalarının yalnızca küçük çapta uyuşturucu sevkiyatlarında yaşanmış olması oldu. Buna göre, son 4,5 yılda Kolombiya’dan Türkiye’ye 41 kaçakçılık vakasında kokain ele geçirildi. Bu olaylarda yakalanan 16 kişinin yalnızca havaalanlarında 20 kilo altındaki miktarlarda kaçakçılık yapanlardan oluşması ve büyük miktardaki sevkiyat denemelerinde tek bir tutuklamanın bile yaşanmamış olması dikkat çekti.

Kolombiya Polisi 2020 yılında, ülkenin batısındaki Buenaventura Limanı’nda tek seferde ele geçirilen 4,9 tonun üzerindeki kokainin de altını çizdi.

Polis raporunda, “05/06/2020 tarihinde, Buenaventura Limanı’nda (…), nihai varış yeri Türkiye olan ticari mallara karıştırılmış ‘granül kauçuk’ şeklinde net ağırlığı toplam 4 bin 928 kilogram kokain ele geçirmeyi başardı” ifadesine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kolombiya’da Türkiye varışlı 6 tonun üzerinde kokain ele geçirildi; büyük sevkiyat denemelerinde tek bir tutuklama bile yapılmadı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz