1. Haberler
  2. Gündem
  3. Konya diken üstünde! ‘Yer altından sesler geliyor’

Konya diken üstünde! ‘Yer altından sesler geliyor’

featured
service

Karapınar ilçesi ve çevresinde özellikle sık görülen obruklar, bölge halkını tedirgin ediyor. Uzmanlar, obruk oluşumunu önlemek için yer altı suyu kullanımının denetlenmesi ve su tasarrufu konusunda acil önlemler alınması gerektiğini vurguluyor.

Konya diken üstünde! Acil önlem gerekiyor

Konya Ovası’nın kapalı bir havza olması ve aşırı sulama nedeniyle yer altı suyu seviyesinin hızla düşmesi, obruk oluşumunu tetikleyen en önemli faktörler arasında. Bu durum, bölgedeki tarım arazilerinin verimliliğini düşürdüğü gibi yerleşim yerlerini de tehdit ediyor.

Uzmanlara göre, Konya Ovası’ndaki obruk oluşumu, hem bölge halkı hem de ülke ekonomisi için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu nedenle, sorunun çözümü için yetkililer ve vatandaşların tüm ortak bir çaba gösterilmesi gerekiyor.

Uzmanlar, oluşan obrukların azaltılması için jeolojik ve jeofizik etüt çalışmalarının yapılarak risk haritalarının oluşturulmasının ve derecelendirilmesi gerektiğini ifade etti. Eğer yeraltı suyu kullanımı varsa bu kontrol altına alınmalı, kaçak kuyulara kesinlikle izin verilmemeli.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konya diken üstünde! ‘Yer altından sesler geliyor’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz