Konya’daki yangında kundaklama iddiası: ‘Sizi de Dedeoğulları gibi mi yapalım?’

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Saraçoğlu Mahallesi’nde yaşayan Şan Ailesi’ne ait samanlık dün gece saatlerinde yandı. Evin bir bölümü de yangında hasar gördü.

Aile fertlerinden Erol Şan, samanlıklarının kendilerini daha önce “Sizi de Dedeoğulları gibi öldürürüz” şeklinde tehdit eden H.A. ve M.E.A. tarafından yakılmış olabileceğini iddia etti.

Evinin bir kısmı ve 160 ton samanının küle döndüğünü anlatan Şan, “Büyük ihtimalle daha önce oğlumla tartışan faşistler yaptı. Oğlumun onlardan alacağı vardı. Çocuklarım yaklaşık bir buçuk yıl önce H.A.’dan parasını istemeye gitti. O vakit çocuklarımı tehdit etmişlerdi. Çocuklarımın da karşılık vermesi üzerine tartışma çıktı ve çocuklarımı kendilerini gasp etmekle suçladılar” dedi.

“O tartışmada çocuklarıma ‘Siz hâlâ utanmadınız mı? Sizi de Dedeoğulları ailesi gibi mi yapalım?’ şeklinde tehdit etmişlerdi” diyen Erol Şan, “Tartışmadan sonra tehdit eden kişinin abisi beni telefondan arayarak, ‘Sizi Konya’dan sürdüreceğim, yok edeceğiz. Ben sizi yakacağım’ diye tehdit etti. Biz de bu tehditlerden yola çıkarak, olayı bu kişilerin yaptığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kameralardan olayın fail ya da faillerini tespit etmeye çalıştıklarını ancak sonuç alamadıklarını aktaran Şan, “Emniyet bir şey yapar mı yapmaz mı onu bilemiyorum. Kameradan bir şey tespit edilmedi. Ama bu saldırı bilerek ve isteyerek yapıldı. Bu bir kundaklamadır, başka bir şey değil. 1 milyondan fazla zararımız oldu. Kardeşi en son Ramazan ayında da beni arayıp, ‘Sizi buradan süreceğim, yaşatmayacağım, sizi yakacağım’ dedi. Biz, HTS kayıtlarının ve baz verilerinin incelenmesi için başvuruda bulunduk” diye konuştu. 

Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan Dedeoğulları Ailesi, 12 Mayıs 2021’de taşlı, sopalı, bıçaklı saldırıya uğramıştı. 30 Temmuz 2021’de ailenin evine silahla gelen Mehmet Altun, 7 kişiyi katledip evi ateşe vermişti. (HABER MERKEZİ)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konya’daki yangında kundaklama iddiası: ‘Sizi de Dedeoğulları gibi mi yapalım?’

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz