1. Haberler
  2. Gündem
  3. Korsika’da Tesettürlü Mayo Yasaklandı

Korsika’da Tesettürlü Mayo Yasaklandı

featured
service

Fransa’nın Akdeniz adalarından biri olan Korsika’da, Lecci Belediyesi yeni bir yasak getirdi. Plajlarda tesettürlü mayo giyilmesini yasaklayan bu karar, kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Lecci Belediyesi Başkanı Don Georges Gianni, 7 Ağustos tarihinde aldığı kararla, plajlarda tesettürlü mayo giymeyi yasakladı. Uygulanacak olan yasağın, 30 Eylül’e kadar geçerli olacağı ve ‘laikliğe saygı’ çerçevesinde dinî kıyafetlerin giyilmesinin yasaklandığı ifade edildi.

Kararda, dinî kıyafetlerin toplumda çatışmalara yol açabileceği vurgulanarak, “Fransa’nın ve ibadet yerlerinin terör eylemlerinin hedefi olabileceği dönemde, toplumda huzuru bozacak kıyafetlerin yasaklanması gerekmektedir,” denildi.

Bölgedeki bir başka belediye olan Mondelieu-La-Napoule, 15 Haziran ile 31 Ağustos tarihleri arasında plajlarda tesettürlü mayo giymeyi yasaklamıştı. Bu yasak üzerine Fransız İnsan Hakları Birliği (LDH), Nice İdari Mahkemesi’ne başvurarak iptal talebinde bulundu. Ancak mahkeme, yasak kararının kamu düzenini korumak amacıyla alındığını belirterek başvuruyu reddetti.

LDH, bu karara itiraz ederek Danıştay’a başvurdu. Danıştay, 17 Temmuz 2023 tarihinde verilen kararda, kişinin bireysel özgürlüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle yasağı iptal etti. Bu da, Lecci Belediyesi’nin aldığı son kararın yasal geçerliliğinin sorgulanmasına yol açabilir.

Korsika Valiliği, Lecci Belediyesi’nin aldığı bu kararın yasalara uygunluğunu inceleyecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Korsika’da Tesettürlü Mayo Yasaklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz