1. Haberler
  2. Gündem
  3. Köy evi olanlardan talep yağıyor! Satışlar fırladı ama çalışan yok: “Günlük bin TL’ye eleman bulamıyoruz”

Köy evi olanlardan talep yağıyor! Satışlar fırladı ama çalışan yok: “Günlük bin TL’ye eleman bulamıyoruz”

featured
service

Bülent Kavas, doğalgaz imkanlarının gelişmesiyle birlikte soba sektöründe belirgin bir düşüş yaşandığını ifade etti. “Soba geleneği her geçen yıl azalıyor. Doğalgazın birçok ilçeye ulaşmasıyla birlikte soba sektörü zor günler geçiriyor. Ancak bizler bu mesleği yaşatmak için çabalıyoruz. Bağ evlerinde, doğalgazın olmadığı köy ve mahallelerde vatandaşlar, ısınma sorununu çözmek için sobayı tercih ediyor. Soba satışları düşse de mesleğimizin sona ereceğine inanmıyorum,” dedi.

Bülent Kavas, özellikle gençlerin bu mesleğe ilgi göstermediğini, çoğunlukla masa başı iş istediklerini belirtti. “Son bir buçuk yıldır tek başıma çalışıyorum. Talepleri karşılamaya çalışıyorum, ama eleman yetiştirme şansımız yok. Bu mesleğin son devirlerini yaşıyoruz. Sobacılık mesleğine talep eden kimse yok. Günlük bin TL veriyoruz ama yine de eleman bulamıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Kavas, atölyesinde tamir ettiği ve ürettiği sobaların fiyatlarının 750 TL’den başladığını, kalitesine göre değişiklik gösterdiğini belirtti. Sobaların fiyatları, malzeme kalitesine ve işçiliğine göre farklılık göstermekte. Bu durum, vatandaşların ısınma ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda bütçelerini de zorlayabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Köy evi olanlardan talep yağıyor! Satışlar fırladı ama çalışan yok: “Günlük bin TL’ye eleman bulamıyoruz”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz