1. Haberler
  2. Gündem
  3. Köylüler 1 yıllık emeğin karşılığını aldı: Şimdi kilosunu 300 liraya satıyorlar, ekimi çok kolay

Köylüler 1 yıllık emeğin karşılığını aldı: Şimdi kilosunu 300 liraya satıyorlar, ekimi çok kolay

featured
service

Fasulyeler, titizlikle hasat edildikten sonra kurutulmak üzere hazırlanıyor. Hasat sürecinin ardından sap ve kabuklarından ayrılmak için patoza vurulan fasulyeler, çuvallara doldurularak sofralara ulaşmaya hazır hale getiriliyor. Bu zahmetli süreç, bu yıl yüksek verimle taçlandırılarak üreticilere büyük bir sevinç kaynağı oldu.

“Aşk ile Çalışan Yorulmaz”

Çayırtepe köyünde fasulye hasadı, bu yıl oldukça neşeli bir atmosferde gerçekleşti. 30-40 yıldır tarımla uğraşan Bilgehan Sancar, türküler ve maniler eşliğinde yaptığı hasatta, bu yıl elde ettiği yüksek rekolte ile mutluluğunu paylaştı. Sancar, “Aşk ile çalışan yorulmaz” diyerek, tarlada geçirdiği zamanı keyifle değerlendirdiğini dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl soğuk havaların etkisiyle fasulye ürünlerinin donduğunu ve yalnızca 5-6 kilo ürün alabildiğini hatırlatan Sancar, bu yılki bol verimin kendisini sevindirdiğini ifade etti. “Geçen sene fasulyemizi don vurmuştu, ama bu sene Allah’a şükür çok güzel ürün aldık. Emek verdik, karşılığını aldık” diye konuştu. Sancar, ayrıca patates hasadına da başlayacaklarını belirtti.

Fiyatlar ve Çeşitler

Fasulye fiyatları hakkında bilgi veren Sancar, Bayburt’ta 3 farklı fasulye çeşidi yetiştirdiklerini aktardı: ince uzun, yuvarlak ve İspir fasulyesi. Kilo fiyatları 150 liradan başlayıp, İspir fasulyesinin kilosu 300 liraya kadar çıkabiliyor. “İnsanlar tadına ve kalitesine göre tercih yapıyor. İspir fasulyesi biraz daha pahalı çünkü tadı ve kalitesi çok beğeniliyor” dedi.

Sancar, ürünlerinin kalitesinden dolayı müşterilerin memnuniyetinin yüksek olduğunu vurguladı. “Fasulyelerimiz kabuk atmıyor, çabuk pişiyor. Akşamdan suya koyduğunuzda fındık kadar şişiyor. Biz de bu ürünlerle geçinmeye çalışıyoruz” diyerek, üretim sürecini anlattı.

Sonuç olarak, Bayburt’un Çayırtepe köyünde yapılan bu başarılı fasulye hasadı, çiftçilerin emeğinin karşılığını alması açısından büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Bu yıl elde edilen yüksek rekolte, hem üreticilerin hem de tüketicilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Köylüler 1 yıllık emeğin karşılığını aldı: Şimdi kilosunu 300 liraya satıyorlar, ekimi çok kolay
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz