1. Haberler
  2. Gündem
  3. KPSS sınav soruları çalındı mı? Herkesi şok edecek şaibe iddiası: Bakan Tekin’e soruldu

KPSS sınav soruları çalındı mı? Herkesi şok edecek şaibe iddiası: Bakan Tekin’e soruldu

featured
service

Öztunç, KPSS’nin Bingöl’de gerçekleşen oturumunda, ÖSYM yetkililerine teslim edilmesi gereken kitapçık sayısı ile teslim alınan kitapçık sayısı arasında farklar olduğunu iddia etti. Eksik kitapçıkların sınav bittikten saatler sonra, resmi olmayan araçlarla teslim edildiğini ileri süren Öztunç, bu sürede yaşanan elektrik kesintisinin de şüphe yarattığını ifade etti.

Olayın dikkat çekici bir diğer boyutu ise sınav kitapçıklarının teslim alınması gereken saatlerde yaşanan elektrik kesintisi. Öztunç, bu kesinti nedeniyle güvenlik kameralarının çalışıp çalışmadığının bilinmediğini ve bu durumun soru işaretlerini artırdığını vurguladı.

Öztunç, sınav kitapçıklarının en geç 13.30’da ÖSYM merkezine teslim edilmesi gerektiğini, ancak eksik kolilerin saat 15.00 civarında sivil araçlardan çıkarılarak teslim edildiğini söyledi. Bu durumun, sınav güvenliği konusunda ciddi endişeler yarattığını belirtti.

Öztunç, 2010 yılında yaşanan KPSS skandalını hatırlatarak, Bingöl’de yaşanan bu olayın benzer şaibeleri akla getirdiğini söyledi. FETÖ’nün sınav sorularını sızdırdığı 2010 KPSS skandalının benzer bir durumun yaşanmasını istemediklerini belirten Öztunç, gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

ALİ ÖZTUNÇ: AMACIMIZ, TÜRKİYE'Yİ MODERN EKONOMİ ALANINDA ATILIM YAPAN BİR ÜLKE HALİNE GETİRMEK

Öztunç, soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti:

“KPSS’nin yapıldığı gün olan 14 Temmuz 2024 günü sınav sonunda kayıp ya da eksik kitapçık, koli teslimi olmuş mudur? Tutulan tutanaklarda kamu görevlilerinin eksik beyanı var mıdır? Sonradan getirilen kolilerdeki kitapçıklar kimlere aittir ve kaç puan almışlardır? Kitapçıkların teslim alındığı kamera görüntüleri incelenmiş midir? Kamera görüntüsü olmayan yerler nerelerdir? Kamera görüntüsünün olmamasının gerekçesi nedir? Sivil kişilerin, resmi görevli olmayanların bu kolilere erişimi nasıl mümkün olmuştur? Bu ihbarlarla ilgili bir soruşturma yapmayı planlıyor musunuz? FETÖ’nün sınav sorularını çalarak milyonlarca insanın iş bulma umutlarını yok ettiği tecrübeleri çok acı bir şekilde bu ülke tecrübe etti. Bir daha böyle şeylerin yaşanmaması için ne gibi tedbirler alınmaktadır? İlgili şikayetlerle ilgili savcılık nezdinde bir girişimde bulunuldu mu?”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KPSS sınav soruları çalındı mı? Herkesi şok edecek şaibe iddiası: Bakan Tekin’e soruldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz