Kral kelebeğin ömrü diğerlerine göre uzunmuş

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin güneyinde Meksika sınırına kadar gelerek göç rotasını tamamlayan 3 neslin devamı niteliğindeki 4. nesil kral kelebeği, burada kozadan çıkıyor.Kendinden öncekilerin tamamladığı yolu tek başına katettiği için süper nesil ismi verilen kelebek, toplamda 4 bin 800 kilometre yolu tek başına geçerek atalarının başladığı yer olan ABD’nin Kanada sınırına geri dönüyor.

Tropikal Kelebek Bahçesi Başbiyoloğu Turgut Tuş, bahçenin, çevresinden bağımsız iklim özellikleri nedeniyle yıl boyunca her mevsim tropikal türlerin görülebileceği özel bir sistemle kurulduğunu hatırlattı.

Ziyaretçilerin bayram tatili nedeniyle daha sık geleceklerine dikkati çeken Tuş “Kral kelebeklerini Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ne gelen misafirlerimiz görebilecek. Çünkü bahçe 28 derece yüzde 80 nem değerleriyle bu canlıların da yaşayabileceği uygun bir ortam sunuyor. Gelen misafirlerimiz çok rahat bir şekilde kelebekleri izleyebilecek. Geldiklerinde çiçeklerin üzerine dikkatli bakmalarını tavsiye ederim. Çünkü Kral kelebekleri nektarla besleniyorlar. Turuncu renkte ve siyah çizgileri ile çok dikkat çeken bir kelebek türüdür.” dedi.

Göçmen kelebekler arasında yer alan Kral kelebeğinin diğer türlerde az rastlanan özellikleriyle özel olduğunu anlatan Tuş, şunları kaydetti:

“Kral kelebeğinin en ilgi çekici özelliği Amerika’nın bir ucundan diğer ucuna göç edebilmesi. Kanada’nın güney kısımlarından başlayan göç yolunda Meksika sınırına kadar göç edebilen bir kelebek türü. Göç sırasında yaklaşık üç nesil 5 bin kilometre yol katediyor ve göçünü toplamda 9 ayda tamamlıyor. Göçü geri dönüş yoluyla birlikte dört farklı nesil tamamlıyor. İlk üç neslin katettiği 5 bin kilometre yolu süper nesil dediğimiz son kelebek tek başına tamamlıyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kral kelebeğin ömrü diğerlerine göre uzunmuş

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz