1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kripto para yasası Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından onaylandı!

Kripto para yasası Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından onaylandı!

featured
service

Kripto para düzenlemelerini içeren “Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kabul edildi. Komisyon toplantısı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş’un başkanlığında gerçekleştirildi. Muş, milletvekillerine kanun teklifini incelemeleri için iki hafta süre tanındığını ve detaylı tartışmalar için zaman kısıtlaması olmadığını belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, kanun teklifini desteklediklerini ancak bu adımın geç kalmış olduğunu ifade etti. Türeli, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de bir Blockchain Strateji Belgesi hazırlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Böyle bir belge, kripto para ekosisteminin daha etkin ve güvenli yönetilmesine katkı sağlayacaktır.

Görüşmeler sonucunda, kripto varlıklarla ilgili düzenlemeleri içeren “Sermaye Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Bu düzenleme, Türkiye’de kripto paraların yasal bir çerçeveye oturtulması adına atılan ilk büyük adım olarak kabul ediliyor.

Kripto paraların hızla popülerleştiği günümüzde, yasal düzenlemelerle bu varlıkların denetim altına alınması ve kullanıcıların korunması büyük önem taşıyor. Türkiye’de yapılan bu düzenleme, yatırımcıları koruma ve piyasanın şeffaflığını artırma amacı güdüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kripto para yasası Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından onaylandı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz