1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kurban Bayramı geldi çattı, fiyatlar tartışma yarattı! ‘İki sene yetecek danamız var’ dedi il il fiyatları açıkladı

Kurban Bayramı geldi çattı, fiyatlar tartışma yarattı! ‘İki sene yetecek danamız var’ dedi il il fiyatları açıkladı

featured
service

Türkiye’de kurbanlık fiyatlarının illere göre değiştiğini dile getiren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Ankara, İstanbul ve Anadolu illerinde farklı fiyat seçenekleri ile kurbanlıkların satışa çıkarıldığını belirtti. İstanbul’da Ortalama bir kurbanlık fiyatına 80 bin TL ile 120.000 TL arasında değişiklik gösterdiğini dile getiren Yardımcı, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların canlı kilogram fiyatının 250 ile 260 TL arasında değişiklik gösterdiğini belirtti. Ankara’da ise büyükbaş hayvan fiyatları 90.000 ile 120.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Küçükbaş kurbanlık fiyatı ise 8.000 TL ile 14.000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

“Türkiye’de kesilecek hayvan yok” algısının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Osman Yardımcı, vatandaşların paniğe kapılması için ve vatandaşların pahalı fiyattan kurban alması için bu tür bir algının ortaya çıktığını belirtti. Türkiye’de şu anda en az 2-3 sene yetecek kurbanlık olduğunu dile getiren Yardımcı, endişe yapmaya gerek olmadığının altını çizdi.

Eti ile ünlenen şehirler arasında yer alan Adana hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili ve Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan, büyükbaş canlı kurbanlık kilogram fiyatının 250 TL küçükbaşın ise ortalama 200 TL olduğunu aktardı. Geçtiğimiz yıla göre rağbetin azaldığını dikkat çeken Saruhan, kurbanlıkların %20’sinin satıldığını aktardı.

Kurban Bayramı’nın 1. günü itibarıyla sahada olacaklarına dikkat çeken Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan, “Biz Adana Kasaplar odası olarak sağlıksız ve hijyene uymayan kesim makinelerini topluyoruz zabıtaya yönlendiriyoruz. Elini ayağını kesen vatandaşlarımız oluyor, biz elbette bu tarz olaylar yaşanmaması için sahada olacağız” sözlerine dile getirdi.

Kurban kesmek isteyen vatandaşların her yıl yoğunluk oluşturduğunu belirten Sakarya Kasap Esnafları Odası Başkanı Levent Büyükdemir, kurbanla en fazla ilgi gösterilen şehrin Sakarya olduğunu söyledi. Marmara Bölgesi’nde Sakarya’nın kurban üs bölgesi olarak görüldüğüne dikkat çeken Büyükdemir, İstanbul ve çevre illerden Sakarya’ya gelerek kurbanlık alan kişilerin olduğuna bile değildi. Küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 13.000 TL ile 25.000 TL arasında görüldüğüne dikkat çeken Büyükdemir, büyük başlarda ise hisse olarak 20.000 TL’den başlayarak 30.000 TL’ye kadar farklı fiyat seçenekleri sunulduğunu aktardı. Kilo bazlı baktığımızda ise ortalama 250 TL olan rakamlar hayvan ağırlığına göre de değişiklik göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurban Bayramı geldi çattı, fiyatlar tartışma yarattı! ‘İki sene yetecek danamız var’ dedi il il fiyatları açıkladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz