1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kurbanlık fiyatları hakkında açıklama geldi!

Kurbanlık fiyatları hakkında açıklama geldi!

featured
service

Veysel Günal, büyükbaş kurbanlıkların fiyat aralığını açıkladı. Bu yıl büyükbaş kurbanlıklar 80 bin TL’den başlayarak 250 bin TL’ye kadar çıkıyor. Günal, küçükbaş hayvanların henüz pazarlara getirilmediğini, havaların sıcak olmasından dolayı kurbana bir hafta kala pazarlarda yer alacaklarını belirtti.

İstanbul’a kurbanlık hayvanların şehre girişine gece yarısından itibaren izin verildi. Sultangazi Belediyesi Kurban Pazarı’nda hem satıcılar hem de alıcılar hazırlıklarını sürdürüyor. Günal, bu yıl yeterli sayıda kurbanlık hayvan olduğunu, halkın endişe etmemesi gerektiğini ifade etti. Küçükbaş hayvanların yüzde 30’u pazarlarda yerini alırken, bu oran hafta içinde yüzde 70’e ulaşacak.

Hayvanların fiyatları ağırlıklarına göre değişiklik gösteriyor. Kurban pazarlarında fiyatlar 80 bin TL’den başlayarak 250 bin TL’ye kadar çıkıyor. Günal, “Hayvanlar arasında 3 kişilik, 5 kişilik ve 7 kişilik olanlar var,” diyerek alıcıların farklı seçeneklere sahip olduğunu belirtti.

Kurban pazarının en dikkat çeken hayvanlarından biri olan ve “Kızılelma” adı verilen 1 ton 650 kilogram ağırlığındaki dana, 650 bin TL’den satışa çıkarıldı. Günal, “Kızılelma, Türkiye’nin en gözde kurbanlık hayvanı olma yolunda ilerliyor,” dedi.

Sultangazi Belediyesi Kurban Pazarı’nın ilk gününde yoğun bir ilgi gözlemlendi. Satıcılar kurbanlık hayvanlarını hazırlarken, alıcılar da çadırları gezerek hayvanları incelemeye başladı. Pazarda fiyatlar ve hayvanların durumu hakkında bilgi alan vatandaşlar, bayram öncesinde kurbanlıklarını seçmeye çalışıyor.

Veysel Günal, bu yıl yeterli sayıda kurbanlık hayvan bulunduğunu ve halkın endişe etmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, kaçak hayvan girişlerine karşı sıkı tedbirler alındığını ve 2 milyon 600 bin TL ceza uygulandığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurbanlık fiyatları hakkında açıklama geldi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz