1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kuveyt, Mısır’a Destek Veriyor: Netanyahu’nun İddialarına Tepki

Kuveyt, Mısır’a Destek Veriyor: Netanyahu’nun İddialarına Tepki

service

Kuveyt, İsrail BaşbakanıBinyamin Netanyahu’nun, Mısır’ınPhiladelphi Koridoru’ndan Gazze Şeridi’ne silah geçişine göz yumduğu yönündeki iddialarına karşılık, Kahire’ye destek verdi.

Kuveyt Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Mısır’la dayanışma içinde olduğumuzu ve Netanyahu’nun beyanlarını kesinlikle reddettiğimizi” ifade etti.

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Bu tür açıklamalar, İsrail güçlerinin Filistin halkına karşı işlediği suçlardan dikkatleri saptırmak ve Mısır, Katar ile ABD’nin Gazze’de ateşkes sağlama çabalarını sabote etme girişimidir.”

Açıklamada ayrıca, Kuveyt’in “İşgalci İsrail’in yalanlarına karşı durmada” ve uluslararası topluma, özellikle deBirleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne, İsrail’in bölgedeki ihlallerini durdurmak için harekete geçmeleri çağrısında bulunduğu belirtildi.

Binyamin Netanyahu, “Gazze’deki savaş hedeflerinin” Philadelphi Koridoru’ndan geçtiğini ve bu alanı terk etmeyeceklerini duyurdu. “Bu koridorda herhangi bir engel olmadığı için Gazze, İsrail için büyük bir tehdit haline geldi” diyen Netanyahu, Gazze’deki savaş imkanlarının İran’ın destek, finansman ve yönlendirmesiyle oluştuğunu öne sürdü.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Philadelphi Koridoru’na ilişkin tüm iddialarını şiddetle reddettiğini duyurmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kuveyt, Mısır’a Destek Veriyor: Netanyahu’nun İddialarına Tepki
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz