1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kuzey Makedonya’nın Bağımsızlığının 33. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Kuzey Makedonya’nın Bağımsızlığının 33. Yılı Coşkuyla Kutlandı

service

Kuzey Makedonya, bağımsızlığının 33. yıl dönümünü başkenti Üsküp’te bulunan Filarmoni Salonu’nda kutlandı. Tören, hükümetin belirlediği “Birlikte mücadele ediyoruz, birlikte başaracağız” temasıyla gerçekleştirildi ve ülkenin milli marşının okunmasıyla başladı.

Kutlamalara Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, bakanlar, milletvekilleri, diplomatlar, askeri temsilciler ve birçok davetli katıldı. Mickoski, yaptığı konuşmada bugünün kendilerine “özgürlüğe doğru yaptıkları uzun yolculuğu hatırlattığını” ifade etti.

Başbakan Mickoski, adaletin ve hukukun üstünlüğünün sağlanması için ülkede sosyal aktörleri bir araya getiren on maddelik bir “ortak platform” önerdi. Bu platform, suça, yolsuzluğa ve göçe karşı mücadeleyi amaçlıyor.

Mickoski, Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin stratejik hedefleri olduğunu belirterek, “Başka bir alternatifimiz yok. Halkın Birliğe üye olma arzusu, daha iyi standartlar ve düzenlenmiş bir sistem isteğindendir.” dedi.

Ortak platform için muhalefetten destek isteyen Mickoski, etnik çatışmalar ve bölünmelerden uzaklaşma hedeflerinde kararlı olduklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kuzey Makedonya’nın Bağımsızlığının 33. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz