1. Haberler
  2. Gündem
  3. LGS öncesi İstanbul Millî Eğitim Müdürü Yentür’den ‘başarılar’ mesajı: İnancımız tam

LGS öncesi İstanbul Millî Eğitim Müdürü Yentür’den ‘başarılar’ mesajı: İnancımız tam

featured
service

İstanbul Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür

İstanbul’da 39 ilçede bulunan 565 okulda ve 12.466 sınıfta toplamda 193.080 öğrenci, bu önemli sınavda ter dökecek. Sınavın ilk oturumu sabah saat 09.30’da başlayacak ve 75 dakika sürecek. Bu oturumda öğrencilere toplamda 50 soru yöneltilirken, ikinci oturum 11:30’da başlayacak ve 80 dakika sürecek. İkinci oturumda ise öğrenciler, toplamda 40 sayısal soruyla karşılaşacaklar. Her iki oturumda da öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme ve bilimsel süreç becerileri ölçülecek.

Sınav öncesinde öğrencilerin güvenliği ve sağlığı için gerekli tüm önlemler alınmış durumda. Ayrıca, özel durumları olan 2.930 öğrencinin sınav girişleriyle ilgili özel tedbirler sağlanmış bulunuyor.

Millî Eğitim Müdürü Yentür, öğrencilere hitaben yaptığı açıklamada, “Hedeflerinize ulaşmak için gösterdiğiniz çabaya hepimiz şahidiz.” ifadelerini kullanarak öğrencilere olan desteğini ve inancını dile getirdi. Yentür, öğrencilere sınav sonuçlarının sadece bilgi düzeyini yansıttığını ve gerçek başarının karakter, azim ve kararlılıkla ölçüldüğünü belirtti. Öğrencilere, sınav sonuçları ne olursa olsun gelecekteki hedeflerine kararlılıkla ilerlemeleri çağrısında bulundu.

2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan LGS’ye girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Müdür Yentür, sınav sonuçlarının il ve ülke için hayırlı olmasını temenni etti. Ayrıca, sınav sürecinde görev alacak tüm yönetici, öğretmen ve personellere kolaylıklar diledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
LGS öncesi İstanbul Millî Eğitim Müdürü Yentür’den ‘başarılar’ mesajı: İnancımız tam
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz