1. Haberler
  2. Gündem
  3. Libya Merkez Bankası Krizine Çözüm İçin Pazarlıklar Başladı

Libya Merkez Bankası Krizine Çözüm İçin Pazarlıklar Başladı

service

Libya’nın doğusunda bulunan Temsilciler Meclisi (TM) ve Devlet Yüksek Konseyi (DYK), Merkez Bankasıyla ilgili mevcut krize yönelik çözüm önerileri geliştirmek için ortak çabalarını sürdürüyor.

TM Üyesi el-Hadi es-Sagir ile DYK Üyesi Abdülcelil eş-Şaviş, yapılan ortak açıklamalarında, Merkez Bankası krizinin çözümüne dair ilk müzakerelerin sonuçlarını değerlendirdiler. Açıklamada, sürdürülebilir bir çözüm arzusu vurgulanarak, Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) öncülüğünde gerçekleştirilecek iki haftalık müzakerelerin genişletilmesine karar verildiği belirtildi.

Müzakere sürecinde belirlenen konuların Merkez Bankası krizine dair geçici düzenlemeler oluşturarak belirli bir zaman diliminde çözüme kavuşturulması hedefleniyor. Ayrıca, yeni bir Merkez Bankası başkanının atanması ve bu başkanın 10 gün içinde yönetim kurulu üyelerini önermesi gerektiği ifade edildi.

UNSMIL, Trablus merkezli ofisinde, Libya’nın doğusunda yer alan Tobruk’taki TM ve DYK üyelerinin Başkanlık Konseyi temsilcileriyle bireysel görüşmeler gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Müzakerelerin, Libya Merkez Bankası krizini aşmayı amaçladığını ve katılımcıların bu merkezi kurumun güvenini tekrar tesis etme konusunda fikir birliği sağladıklarını vurguladı.

Libya Başkanlık Konseyi, 22 Ağustos’ta Merkez Bankası için yeni bir başkan seçilmesi ve yönetim kurulunun yeniden oluşturulması gerektiğine ilişkin oy birliğiyle karar almıştı. Bu gelişmeler, ülkede mali istikrar yakalamanın ve finansal hizmetlerin sürekliliğinin sağlanmasının önemini gözler önüne seriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Libya Merkez Bankası Krizine Çözüm İçin Pazarlıklar Başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz