1. Haberler
  2. Gündem
  3. Libya’dan Nijerya’ya Göçmen Tahliyesi

Libya’dan Nijerya’ya Göçmen Tahliyesi

featured
service

Nijerya, Libya’da yakalanarak zor durumda kalan 158 düzensiz göçmeni daha ülkesine geri getirdi. Hükümetin bu hamlesi, yerel basın aracılığıyla duyuruldu.

Nijerya Haber Ajansı (NAN) tarafından aktarılan bilgilere göre, Nijerya Misyonu Maslahatgüzarı Mohammed Mohammed, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile işbirliği içinde, arasında 45 kadın, 26 çocuk ve 10 bebeğin bulunduğu düzensiz göçmenleri tahliye ettiklerini belirtti.

IOM ile yürütülen Gönüllü İnsani Geri Dönüş (VHR) programı çerçevesinde bu ay toplam 1776 Nijeryalı göçmenin Libya’dan ülkeye döndüğü bildirildi. Bu yıl itibarıyla, yaklaşık 6000 Nijeryalı göçmenin VHR kapsamında geri getirildiği ifade edildi.

Afrika’nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya, yaklaşık 216 milyon nüfusuyla, ekonomik kriz ve güvenlik ihlalleri nedeniyle zor günler geçiriyor. Ülkenin kuzeydoğusunda terörizmin en önemli temsilcisi olan Boko Haram ile güvenlik güçleri arasında süregelen çatışmalar nedeniyle, birçok Nijeryalı evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Libya üzerinden Avrupa’ya gitmeye çalışan bazı insanlar, insan kaçakçılarının kurbanı oldu. Çölde ya da denizde hayatını kaybedenler, bu tehlikeli yolculukların trajik yüzünü gözler önüne seriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Libya’dan Nijerya’ya Göçmen Tahliyesi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz