1. Haberler
  2. Gündem
  3. Lübnan Başbakanı Mikati’den İsrail’e Tepki: Kararlı Önlemler İstedi

Lübnan Başbakanı Mikati’den İsrail’e Tepki: Kararlı Önlemler İstedi

service

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail’in ülkedeki sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı daha kararlı ve etkili önlemler alınması çağrısında bulundu.

Beyrut’taki hükümet merkezinde düzenlenen toplantıda, Lübnan Başbakanlık ofisi tarafından yapılan açıklamalara göre, Mikati, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne üye ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

Mikati, bu önemli görüşmede, “BM Güvenlik Konseyi, İsrail’in ihlallerine ve Lübnanlı sivillere karşı yapılan saldırılara yönelik daha etkin önlemler almalıdır,” ifadelerini kullandı.

Mikati, ayrıca, “Güvenlik Konseyi, masum sivillerin ve onlara yardım eden sivil savunma çalışanlarının güvenliğini sağlamak için hızlı ve güçlü bir tepki göstermelidir,” diyerek uluslararası toplumun acil müdahale gerekliliğine işaret etti.

7 Eylül’de, Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in, Lübnan’ın güneyindeki Farun kasabasına yaptığı saldırılarda sivil savunma ekiplerinin hedef alındığını bildirdi. Bu saldırılar sonucu 3 ilk yardım görevlisi yaşamını yitirmiş, 2’si ise yaralanmıştır.

Başbakan Mikati, bu saldırıların uluslararası hukuka açık bir ihlal olduğunu ve Lübnan halkının güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurgulamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lübnan Başbakanı Mikati’den İsrail’e Tepki: Kararlı Önlemler İstedi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz