1. Haberler
  2. Gündem
  3. Lübnan’da Telsiz Patlamaları: ölü Sayısı 20’ye Ulaştı

Lübnan’da Telsiz Patlamaları: ölü Sayısı 20’ye Ulaştı

service

Lübnan genelinde meydana gelen telsiz patlamalarının sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 20’ye yükseldiği, yaralı sayısının ise 450’yi aştığı bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu trajik olaylarla ilgili güncel bilgileri paylaştı.

Açıklamada, patlamaların başkent Beyrut ve diğer bölgelerde gerçekleştiği, bu olayların can kaybına yol açtığı belirtildi. Öncesinde konuya ilişkin yapılan bir açıklamada ise 14 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü, Beyrut’un güneyi, Bekaa ve Cebel Lübnan bölgesinde cihazların patlaması neticesinde onlarca evde, araçta ve iş yerinde yangın çıktığını bildirdi ve yangınları söndürmek için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Olay, 17 Eylül Salı günü Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldiğinde yaşandı. Sağlık Bakanlığı, bu patlamalar sonucu ikisi çocuk toplamda 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve 300’ü ağır olmak üzere yaklaşık 2,800 kişinin yaralandığını bildirdi.

Lübnanlı yetkililer, yaşanan olaydan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Ayrıca, İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023’ten bu yana artan çatışmalar dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lübnan’da Telsiz Patlamaları: ölü Sayısı 20’ye Ulaştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz