1. Haberler
  2. Gündem
  3. Maaşlara Büyük Darbe! 35 Bin TL Olan Maaşlar 26 TL’ye Düşecek

Maaşlara Büyük Darbe! 35 Bin TL Olan Maaşlar 26 TL’ye Düşecek

featured
service

Yeni Düzenlemeler Bekleniyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşlarının düşüşünü engellemek için yeni düzenlemeler yapmayı planlıyor. Bu düzenlemelerin, aylık bağlama oranını değiştirmek ve yüksek prim ödeyenlerin daha fazla maaş alacağı bir sistem oluşturmak amacıyla hayata geçirilmesi bekleniyor.

Başvurular Hızla Artıyor
Sosyal Güvenlik uzmanlarının uyarıları sonrasında, 2024 yılında emeklilik hakkını kazanan ancak çalışmaya devam eden birçok vatandaş da harekete geçti. Emeklilik dilekçesi vermek için SGK’ya başvuranların sayısı hızla artıyor, bu durum SGK’da yoğunluk oluşturuyor.

( = window. || []).push({});

Emekli Maaşlarındaki Düşüş
Geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Program’da, 2024 yılı enflasyon tahmininin %41,5 olduğu belirtildi. Bu tahminlere göre, emekli maaşlarında büyük bir dengesizlik bekleniyor. Şu anki durum göz önüne alındığında, 35 bin TL olan bir maaşın emeklilik dilekçesi verilmesi halinde 26.515 TL’ye düşmesi sürpriz olmayacak.

Şirketlerden Önemli Adımlar
Emeklilik başvurularında yaşanan yoğunluk, birçok şirketin de harekete geçmesine neden oldu. Çalışanlarına emeklilik kararlarını önceden bildirmeleri için çağrıda bulunan şirketler, ileride olası dava süreçlerini engellemek amacıyla ek tazminat ödemeyi de teklif ediyor. Eğer yeni düzenleme bir an önce hayata geçmezse, yıl sonuna kadar SGK’da önemli bir yoğunluk yaşanması kaçınılmaz görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maaşlara Büyük Darbe! 35 Bin TL Olan Maaşlar 26 TL’ye Düşecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz