1. Haberler
  2. Gündem
  3. Madrid’de Filistin Konulu Toplantı Sonuçları Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklandı

Madrid’de Filistin Konulu Toplantı Sonuçları Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklandı

service

Dışişleri Bakanlığı, İspanya’nın Madrid kentinde düzenlenen Filistin konulu toplantının sonuçlarına dair bir açıklama yaptı. Açıklamada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, toplantıya katılan İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Temas Grubu üyeleriyle birlikte, İspanya, Slovenya, Norveç, İrlanda ve Avrupa Birliği temsilcilerinin yer aldığını hatırlattı.

Toplantıda, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılar ve Batı Şeria’daki insan hakları ihlalleri gündeme geldi. Açıklamaya göre, Gazze’de devam eden ateşkes görüşmeleri ile insani yardım çabaları değerlendirildi, Filistin’in tanınması ve iki devletli çözüme ulaşılması için öneriler sunuldu.

Kabul edilen bildiride, Filistin’in bir an önce tanınması ve uluslararası toplumun iki devletli çözüme destek vermesi çağrısı yapıldığı belirtildi. Ayrıca, Gazze’de ateşkes ve Batı Şeria’daki saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı.

Bildiride, Gazze’ye acil ve kesintisiz insani yardım ulaşmasının önemine değinildi ve Birleşmiş Milletler’in çalışmaları desteklendi. Eylül ayında düzenlenecek BM Genel Kurulu Yüksek Düzeyli Haftası çerçevesinde, New York’ta yeni bir toplantı yapılacağı belirtildi.

Bakan Fidan, Türk hükümetinin, Filistin’in BM’ye tam üye olması ve tanınmasının artması için tüm çabalarını sürdüreceğini ifade etti. Ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e karşı açılan soykırım davasına daha fazla ülkenin katılması çağrısında bulundu. ‘Türkiye, insani yardımların Gazze’ye ulaştırılması ve kalıcı ateşkesin sağlanması için çalışmalarına devam edecektir’ ifadeleriyle sözlerine son verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Madrid’de Filistin Konulu Toplantı Sonuçları Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz