1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mahalli seçimlerde yayın yasağı resmen başladı!

Mahalli seçimlerde yayın yasağı resmen başladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, oy verme gününden önceki son 24 saat içinde (bu gece yarısından itibaren) herhangi bir partinin veya adayın siyasi reklamı yayınlanmayacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 31. maddesine dayanarak belirlediği karara göre, yayın yasakları bu gece yarısından itibaren başlayacak ve oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü YSK tarafından belirlenecek saate kadar devam edecek.

Bu süre zarfında televizyon ve radyolar ile her türlü yayın organları tarafından siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak.

Yayın organlarında, seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetleri ise yarın saat 18.00’e kadar yayınlanabilecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “YSK kararları gereği bugün saat 23.59’dan seçim gününe kadar siyasi reklamların yayınlanmasının yasak olduğunu, medya hizmet sağlayıcı kuruluşların yarın saat 18.00’e kadar seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yayınlayabilecekleri” konusunda uyarıda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mahalli seçimlerde yayın yasağı resmen başladı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz