1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mahkemeden O Bekçiler İçin Skandal Karar! Zihinsel Engelli Çocuğa Sistematik İstismarda Tutuksuz Yargılama

Mahkemeden O Bekçiler İçin Skandal Karar! Zihinsel Engelli Çocuğa Sistematik İstismarda Tutuksuz Yargılama

featured
service

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, üç bekçinin yüzde 25 zihinsel engelli olan 17 yaşındaki C.İ.’yi, iki sene boyunca cinsel istismara maruz bırakıp fuhuşa zorladığı zorladığı ve uyuşturucu kullandırdığı iddiasıyla yargılaması sürüyor. Davanın ilk duruşmasında, sanık bekçilerden Mehmet Can D.’nin tutuklanmasına karar verilirken, diğer sanık bekçiler Mehmet Ali T. ile Fatih Ş. ise tutuksuz yargılanacak.

T24’ten Cengiz Anıl Bölükbaş’ın haberine göre; iddianamede, sanık bekçilerin zihinsel engelli çocuk için ‘’şahsı tanımıyoruz’’ beyanlarına karşın 480 saat telefon görüşmesi yapıldığı ve Telegram’da kendi aralarında kurdukları grupta mesajlaştıkları bilgisi yer aldı.

Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, C.İ.’nin ailesi ve avukatları ile bekçiler Mehmet Can D. Mehmet Ali T. ve Fatih Ş. hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından savunmaları alınan sanık bekçiler, soruşturma aşamasında verdikleri ifadeleri tekrarlayarak haklarındaki suçlamayı reddetti.

C.İ.’nin avukatları, müvekkillerinin bekçilerle arabada olduklarını söylediği fotoğrafı dosyaya sundu. Avukatlar ayrıca, sanıklara iddianamede de yer alan görüşme kayıtlarını ve Telegram mesajlarını sordu. Sanık bekçiler, fotoğrafın çekildiği arabada kendilerinin olmadığını ileri sürdü. Sanık Mehmet Can D., görüşmelerin C.İ.’nin yaşadığı sorunlara yönelik olduğunu söylerken, diğer sanıklar görüşme yapmadıklarını dile getirdi. Sanık bekçiler, Telegram grubundan da haberlerinin olmadığını iddia etti.

Savunmaların ardından, aralarında bekçilerin de olduğu tanıklar dinlendi. Tanıkların bir kısmı olayla ilgili bilgileri olmadığını söylerken, bir kısım tanık ise söz konusu iddiaları birçok kez duyduklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mahkemeden O Bekçiler İçin Skandal Karar! Zihinsel Engelli Çocuğa Sistematik İstismarda Tutuksuz Yargılama
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz