1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mahkemeye özel senaryo

Mahkemeye özel senaryo

featured
service

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşmayı CHP, İYİ Parti, Zafer Partisi, Memleket Partisi ve Milli Yol Partisi genel başkanları da takip etti. Özel ile Kılıçdaroğlu, salonda Ayşe Ateş’le yan yana oturdu. Ülkü Ocaklarının eski Genel Başkanları da duruşmayı kendisi de bir dönem ülkü ocakları başkanlığı yapan Müsavat Dervişoğlu’yla izledi.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, duruşmaya 5 polis koruması eşliğinde ve çelik yelek giyerek geldi. Acılı eş “Kızlarımla çok gerekli haller dışında dışarı çıkmıyorum. Bazılarının yaşaması gereken cezaevi hayatını bize layık gördüler” dedi. Ateş “MHP ve Ülkü Ocakları yöneticilerinin günlerdir ortaya attığı iddialar ile sanıkların ifadeleri birebir örtüşüyor. Topyekûn bir kumpas tiyatrosu sergileniyor” idiasında bulundu.

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Aralarında eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın da bulunduğu 22 sanık hakim karşısına çıktı. MHP’nin davaya katılma talebi reddedildi. Tetikçi Eray Özyağcı, organizatör Doğukan Çep ile Ateş arasında borç yüzünden husumet olduğunu ileri sürdü. “Öldürmeyecektim. Ayaklarına ateş ettim” dedi.

Savcıların siyasi boyut katmaya çalıştığını savunan Özyağcı “MHP’nin ismini vermem için baskı yaptılar” iddiasını ileri sürdü. Organizatör Çep, alacak verecek meselesi olduğunu tekrarlarken tetikçiyi kaçıran Vedat Balkaya “Emniyet’te bize işkence ettiler. İlk ifadem yanlış” dedi. Yaşananlara tepki gösteren CHP lideri Özel “Bu bir siyasi dava. İddianamede adı geçen eski vekiller, yöneticiler yok. Cinayetin üstünü örtemeyecekler” tepkisini gösterdi.

Ankara’da suikastla katledilen Sinan Ateş davası Sincan’da başladı. Duruşmayı Özel, Kılıçdaroğlu ve Dervişoğlu izledi. Salona çelik yelek ve 5 korumayla gelen Ayşe Ateş, Özel ve Kılıçdaroğlu’nun yanında oturdu. Mahkeme, MHP’nin katılma talebini ‘Suçtan zarar görmedi’ diyerek reddetti. Tetikçi ve azmettirici dahil sanıklar ilk duruşmada soruşturma aşamasındaki tavırlarını değiştirdi.

Bazı sanıklar polislerin ifadelerine işkence ederek aldıklarını iddia etti. Savcılıkta cinayeti kendi başına işlediğini söyleyen tetikçi Eray Özyağcı, ifadesini değiştirdi. ‘Ayaklarına sıktım, öldürmedim’ savunması yapan tetikçi “Doğukan Çep azmettirdi” dedi. Mahkemede devreye sokulan yeni senaryoya tepki gösteren Ayşe Ateş “Topyekün sergilenen kumpas tiyatrosu” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mahkemeye özel senaryo
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz