1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mahmud Abbas Gazze Ziyareti İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

Mahmud Abbas Gazze Ziyareti İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

service

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin yönetiminin Gazze’ye gerçekleştireceği ziyaret için hazırlıkların devam ettiğini duyurdu. Bu açıklama, Filistin haber ajansı WAFA’ya yansıdı.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi, Ramallah’ta Abbas başkanlığında toplandı. Toplantıda, Abbas, İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’daki saldırılarının durdurulması için uluslararası ve Arap desteği almak amacıyla Rusya, Türkiye ve Suudi Arabistan’a yapılan ziyaretlerle ilgili bilgi verdi.

Gazze’de Filistin yönetiminin tüm görevleri üstlenmesi adına planlanan Gazze ziyareti hakkında konuşan Abbas, bu ziyaret için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyeleri, uluslararası liderlere ve özgür insanlara, ‘İsrail’in ABD’nin desteğiyle gerçekleştirdiği saldırılarla çocuk, kadın ve yaşlıların öldürülmesini’ durdurmak için Gazze ziyaretini destekleme çağrısında bulundu.

Komite ayrıca, Batı Şeria’daki saldırılar ve toplu cezalandırma politikalarının durdurulması için uluslararası topluma acil müdahale yapması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, uluslararası hukuk kuruluşlarını, İsrail hapishanelerinde kötü muameleye maruz kalan Filistinli mahkumlar için sorumluluk almaya çağırdı.

Abbas, 15 Ağustos’ta TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Gazze’ye gitme kararını alarak, ‘Önümüzde hiçbir çözüm yolu kalmadı, bu nedenle tüm Filistin yönetimi olarak Gazze’ye gitme kararı aldık’ demişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mahmud Abbas Gazze Ziyareti İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz