1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mahmud Abbas’ın TBMM’deki Konuşması Arap Medyasında Geniş Yer Buldu

Mahmud Abbas’ın TBMM’deki Konuşması Arap Medyasında Geniş Yer Buldu

featured
service

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirdiği konuşmada önemli konulara değindi. Arap medyası, Abbas’ın hitabını geniş bir şekilde ele aldı ve konuşmasında sarf ettiği sözler, bölgedeki gelişmeler üzerinde dikkat çekti.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA, Abbas’ın konuşmasına “Filistin Devlet Başkanı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının derhal durdurulmasını talep ediyor” başlığıyla yer verdi. Abbas, hükümet üyeleriyle birlikte Gazze’ye gitme kararı aldığını belirtti ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) bu durumun güvence altına alınması çağrısında bulundu.

Katar haber ajansı QNA, “Filistin Devlet Başkanı, Filistin liderliğiyle birlikte Gazze’ye gitme niyetini duyurdu” başlığını kullandı.

Umman haber ajansı ONA, Abbas’ın konuşmasını “Abbas: İsrail, Filistin halkına karşı soykırım savaşı yürütüyor” başlığıyla duyurdu. Mısır haber ajansı MENA ise “Filistin Devlet Başkanı: Tarihi bir zulme, savaş ve soykırım suçlarına maruz kalıyoruz” şeklinde aktardı.

Ayrıca Suudi Arabistan merkezli El-Arabiyye kanalı ve Eş-Şark el-Avsat gazetesi, Abbas’ın konuşmasını internet üzerinden geniş kapsamlı sundu. Mısır’da yayın yapan Al Qahera News, “Abbas: İşgalci İsrail’in Gazze’deki barınma merkezlerinde her gün işlediği katliamlar karşısında uluslararası toplum sessiz kalıyor” gibi başlıklarla dikkat çekti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, TBMM’deki konuşmasında, Gazze’ye gitme kararını aldıktan sonra, “Önümüzde hiçbir çözüm yolu kalmadı, bu nedenle de ben ve tüm Filistin yönetimi üyeleri Gazze’ye gitme kararı aldık, bunu yaparız.” şeklinde ifade etti. Ayrıca, Gazze’deki çocukların hayatlarının korunması gerektiğini vurguladı ve belirtti ki, “Bizim hayatımız Gazze’deki çocukların hayatından daha değerli değil.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mahmud Abbas’ın TBMM’deki Konuşması Arap Medyasında Geniş Yer Buldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz