1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mardin’deki 400 Yıllık Süryani Çarşısı Restorasyona Kavuşuyor

Mardin’deki 400 Yıllık Süryani Çarşısı Restorasyona Kavuşuyor

featured
service

Mardin’in Dargeçit ilçesinde yer alan ve 400 yıllık geçmişe sahip tarihi Süryani Çarşısı, kapsamlı bir restorasyon sürecinden geçirilerek turizme kazandırılıyor.

Dargeçit Belediyesi ile Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen “Tarihi Çarşıyı Canlandırma Projesi” kapsamında, Sefa Caddesi’nde bulunan toplam 65 dükkanın restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayhan Gök, restorasyon sürecinin ilerleyişini yerinde incelemek amacıyla çarşıyı ziyaret etti. Gök, çarşıda gerçekleştirilen restorasyon ve onarım işlemleri hakkında bilgi verdi.

Gök, çarşının restorasyonunun Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirildiğini belirtti. Yaklaşık bir yıl önce başlayan çalışmalar, kısa sürede tamamlanma aşamasına geldi.

Restorasyon sırasında yaklaşık 600 metre uzunluğundaki 4 caddede sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapıldı. Tarihi 65 dükkan aslına uygun olarak restore edildi ve aydınlatma düzenlemeleri gerçekleştirildi. Yaklaşık 1,5 yıl içinde tamamlanan projeyle birlikte çarşının turizme katkı sağlaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mardin’deki 400 Yıllık Süryani Çarşısı Restorasyona Kavuşuyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz