1. Haberler
  2. Gündem
  3. Marmara Depremi’nde Hayatını Kaybedenler Anıldı

Marmara Depremi’nde Hayatını Kaybedenler Anıldı

featured
service

Sakarya ve Kocaeli, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde yaşamını yitirenleri kabirleri başında dualarla anma etkinliği düzenledi. Semra Yaman, depremin zorlu anlarını ve kayıplarını unutamadığını söyledi.

Sakarya’da, depremin 25. yılı sebebiyle yapılan anma etkinliği Serdivan Mezarlığı’ndaki deprem şehitliğinde gerçekleştirildi. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından yaşamını yitirenler için dualar edildi ve katılımcılara helva ikram edildi.

Serdivan Kaymakamı Ali Candan, depremin ardından Türkiye’nin ve Sakarya’nın hazırlıklarını artırdığını vurguladı. “Allah böyle afetleri bir daha vermesin ama hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik de, Sakarya’nın depremlerle sarsıldığını belirtti ve kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların önemine değindi. “Yeni projelerde kentsel dönüşüme öncelik vereceğiz” şeklinde konuştu.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, depremin merkez üssündeki 17 Ağustos Mezarlığı’nda da anma etkinlikleri yapıldı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve vatandaşlar, mezarları ziyaret ederek dua ettiler. Gözyaşlarını tutamayanlar oldu.

Etkinlikler, Karamürsel ilçesindeki yeni mezarlıkta da sürdü. Burada da Kuran-ı Kerim okundu ve yaşamını yitirenler için dualar edildi.

63 yaşındaki Semra Yaman, depremin acı hatıralarını dile getirerek, “O gece kıyamet koptu zannettim. 25 yıl geçti ama halen rüyalarımızda yaşıyoruz. Allah bir daha yaşatmasın” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Marmara Depremi’nde Hayatını Kaybedenler Anıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz