1. Haberler
  2. Gündem
  3. Marmara fayı 250 yıldır enerji depoladı: 7.8’lik depreme hazır olunmalı! AFAD’dan korkutan uyarı

Marmara fayı 250 yıldır enerji depoladı: 7.8’lik depreme hazır olunmalı! AFAD’dan korkutan uyarı

featured
service

Muhtemel deprem sonrası Marmara Bölgesi’nde afet yönetiminin planlandığı toplantıda AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, beklenen Marmara Depremi için 7.8 şiddetini öngördüklerini belirterek şöyle konuştu:

“Her yıl 2 buçuk santimetre batıya doğru hareket ediyor. Bu fayın elastik payı tükendiği anda kırılacak. Burada baktığımızda 250 yıllık birikim var. Bu güne kadar 6 ila 7 metre arasında yer değiştirmesi söz konusu. 7.2’den başlayıp 7.8’e kadar çıkabilecek büyüklükte bir deprem üretebilir.”

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin acısını hala hissettiğini ifade eden AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, şu bilgileri paylaştı:

“6 Şubat’ı konuşmaya başladığımda benim boğazım düğümleniyor ve gözlerim yaşarıyor. Birçok acıyı yüreğimde hissediyorum. 77 gün AFAD Afet Koordinasyon Merkezi’nde görev yaptım. O adrenalinle uykusuz bir şekilde birçok şeye koşturmaya çalıştım.

Keşke tek bir canımızı bile yitirmeseydik. 6 Şubat gerçekten hiçbir hatayı affetmedi. Dolayısıyla 85 milyon insanın şapkasını önüne koyup biz nerede hata yaptık diye düşünmesi lazım. Bizim için aslında 17 Ağustos bir milattı, ama onun da milat olmadığını 6 Şubat’ta gördük.”

marmara-depremi-ne-zaman-olacak-istanbul-depremi-kac-buyuklugunde-olacak-5.jpg
Prof. Dr. Orhan Tatar

Marmara Denizi’nde yer alan fayın yaklaşık 250 yıldır enerji topladığını ve kırıldığı taktirde 7.8’lere varan deprem üretebileceğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Tatar, şunları söyledi:

“1999 İzmit Depremi ile 1912 Mürefte (Şarköy) depremleri arasındaki alan henüz kırılmadı. Tek bir kerede mi yoksa birkaç parça şeklinde mi kırılır, bunun hiçbir anlamı yok. Sonuçta enerji biriktirmiş durumda ve günün birinde kırılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Marmara fayı 250 yıldır enerji depoladı: 7.8’lik depreme hazır olunmalı! AFAD’dan korkutan uyarı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz