1. Haberler
  2. Gündem
  3. Marmara’dan ayrılıp Ordu’ya yerleşti, hayvancılığa başladı! 3 inekle başladığı işte şimdi patron: Kilo kilo süt alıyor

Marmara’dan ayrılıp Ordu’ya yerleşti, hayvancılığa başladı! 3 inekle başladığı işte şimdi patron: Kilo kilo süt alıyor

featured
service

Ordu Olay’da yer alan habere göre, uzun yıllar boyunca Bursa’da servis taşımacılığı yapan Mehmet Kazan, büyük şehrin stresinden uzaklaşarak Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Ortatepe Mahallesi’ndeki köyüne yerleşmeye karar verdi. 3 inekle hayvancılığa başlayan Kazan, bu işe olan tutkusuyla her geçen yıl işini büyüterek şu anda 33 hayvana ulaştı. Süt üretimine ağırlık veren Kazan, bu süreçte yaşadığı zorlukları aşarak başarılı bir girişimci haline geldi.

Süt üretiminde yaşadığı saklama sorunları nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran Kazan’a, sütünü daha uzun süre koruyabileceği bir süt soğutma tankı desteği verildi. Bu destekle, Kazan artık sütünün israfını önleyerek sağlıklı koşullarda biriktiriyor ve kaliteli sütünün satışını yapabiliyor. Mehmet Kazan, “Sütümü sağlıklı koşullarda saklayarak değerinde satıyoruz” diyerek bu desteğin işlerini nasıl kolaylaştırdığını vurguladı.

yeni-proje-92.jpg

Kazan, Bursa’daki işinden vazgeçerek köyüne dönme kararı aldığını ve burada hayvancılığa yöneldiğini belirtti. “10 ineğimiz şu anda süt veriyor. Sütün muhafaza edilmesi konusunda sıkıntılarım vardı. Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdum ve bize süt soğutma tankı desteği verdiler. Şimdi sütümü biriktiriyorum ve belirli günlerde kendi aracımla satışını yapıyorum. Belediyemize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

yeni-proje-93.jpg

Mehmet Kazan’ın başarı hikayesi, hayvancılıkla uğraşan diğer girişimcilere de ilham veriyor. Ordu’nun doğal kaynaklarını kullanarak kaliteli süt üretimi yapan Kazan, ilerleyen dönemlerde hayvancılığını daha da geliştirmeyi hedefliyor. Bu tür desteklerin sürdürülebilir tarım ve hayvancılık açısından büyük önem taşıdığı da bir gerçek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Marmara’dan ayrılıp Ordu’ya yerleşti, hayvancılığa başladı! 3 inekle başladığı işte şimdi patron: Kilo kilo süt alıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz